Editorial -Pagina 1-

PORT@LEU
Apasati aici pentru Corneliu Leu - cronologie bibliografica
Editorial -Pagina 2- FÃNUS UN PORTRET

Editorial -Pagina 3- Apel bunul comun

 SCRISOARE CATRE CONSILIILE JUDETENE,
DIRECTIILE JUDETENE DE  CULTURA SI INSPECTORATELE SCOLARE

STIMATE DOMNULE DIRECTOR EXECUTIV,

 

            Am onoarea si bucuria să Vă anunţ  că un prim modul din PORTAL DE ARTE SI CARTE a început să funcţioneze pe internet la adresa www.cartesiarte.ro şi că, prin aceasta, aşteptăm din partea Instituţiilor Culturale din toată ţara colaborarea spre a realiza  în cel mai scurt timp HARTA CULTURALĂ A ROMÂNIEI CONTEMPORANE.

            Aşa cum V-am anunţat la sfârşitul anului trecut, trimiţându-Vă şi proiectul care descrie acest portal în revista “Albina românească”, punem spaţiu gratuit la dispoziţie pentru orice fel de ştire privind viaţa culturală a localităţilor şi pentru a informa despre orice eveniment cultural produs în judeţe şi localităţi.

            Colaboram pentru aceasta  cu toate PRIMĂRIILE comunale şi orăşeneşti, şi toate INSTITUŢIILE CULTURALE ŞI ŞCOLARE LOCALE aşteptându-le sa ne trimită cât mai multe ştiri şi calendare de evenimente culturale, concursuri, iniţiative, aniversări .  Pentru o continuitate în relaţiile noastre cu aceste primării şi instituţii le rugăm pe fiecare să desemneze  persoane de contact pe care le vom denumi generic “antenele portalului”, le vom lua în evidenţa noastră transmiţându-le în mod periodic  instrucţiuni şi invitându-le la stagiile de formare prin care vor deveni voluntari formaţi ai vieţii culturale locale, participanţi la concursurile noastre, ajungând nu numai să transmită ştiri despre evenimentele culturale ci să iniţieze, să provoace şi să anime asemenea evenimente în localităţile ţării.

            Fapt pentru care Vă rugăm, în primul rând pe Domnia Voastră,  să stabiliţi o persoană de contact la nivel de Direcţie sau de Consiliu Judeţean, cu care să păstrăm  o legătură permanentă, care să monitorizeze şi care să ne sprijine în tot ceea ce vom întreprinde pentru judeţul Dumneavoastră, să ne sugereze toate linkurile prin care să oferim oricărui vizitator pe internet posibilitatea de a cunoaşte site-urile pe care va popularizaţi activitatea din instituţiile subordonate şi de a intra in contact cu ediţiile on-line ale publicatiilor locale.

            Harta, pe care o publicăm chiar în deschiderea portalului, oferă prin apăsarea pe Judetul Dumneavoastră legături atât cu fiecare instituţie judeţeană pe care ne-o veţi recomanda, cât şi cu fiecare localitate a căror listă, după cum puteti constata, nu se limitează la municipii, oraşe şi comune ci, pentru prima dată, înşiruie orice sat şi cătun, chiar rugându-Vă să ne semnalaţi acolo unde există omisiuni.

 

STIMATE DOMNULE DIRECTOR EXECUTIV,

            Pe aceasta schemă geografică şi de voluntariat uman pe care Vă rugăm să ne sprijiniţi să o realizăm, HARTA CULTURALĂ A ROMÂNIEI CONTEMPORANE  se va realiza cu atât mai repede cu cât vom realiza împreună, pe acest portal şi prin activarea “antenelor” despre care V-am vorbit,  HARTA CULTURALĂ A JUDEŢULUI DUMNEAVOASTRĂ.

            Noi am realizat deocamdată harta ţării, hărţile judeţelor cu listele lor precum şi motorul de căutare în dreptul fiecărei localităţi. Urmează ca, de acum înainte, să le umplem pe acestea cu informaţii mereu noi, cu monografii culturale, cu descrierea instituţiilor culturale din judeţ şi cu legături (link-uri) spre toate site-urile locale, instituţionale, redacţionale sau chiar şi personale, de creatori şi autori, care pot completa această hartă.

            Vă daţi seama că este o întreprindere extrem de grea şi contăm  în mod special pe sprijinul Domniei Voastre şi al persoanelor de contact  pe care dorim să le formăm ca instructori moderni ai vieţii culturale locale, fapt pentru care vom cere sprijin guvernamental, al Ministerului Culturii şi Cultelor, al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, al Comisiilor parlamentare şi al Consiliilor judeţene.

            În plus, portalul nostru  îşi propune să ofere tuturor vizitatorilor şi, în special, bibliotecilor orăşeneşti sau comunale, caselor de cultură şi căminelor culturale, următoarele:

-         Cărţi cu drepturi de autor gratuite pentru descărcarea de pe internet, pentru care, în cadrul orelor de aplicaţii practice din şcoli, să se organizeze cercuri de legătorie de carte;

-         Conferinţe şi expuneri cu caracter de Universitate Populară pentru a putea fi folosite în acţiuni culturale de toate  aşezămintele din ţară şi la cursuri pentru adulţi;-         Un forum de dezbatere  a problemelor culturale-educaţionale contemporane, moderat de personalităţi academice;-         Spaţii de prezentare şi de legătură cu site-urile personale pentru muzee, reviste, edituri şi alte instituţii de cultură şi învăţământ din localităţi. 

Contând pe înţelegerea Domniei Voastre, sperăm să apreciaţi importanţa acestui demers şi să susţineţi  intenţia noastră de a deveni o interfaţă între toate elementele de importanţă locală şi de specific local ale culturii româneşti, oglindindu-le în ansamblul lor şi stimulând legăturile creatoare dintre ele.

 

Şi, bine înţeles, aşteptăm cu multă încredere confirmarea Domniei Voastre la adresa de mail de mai sus, la adresa postală: 126, bd. Dacia, Bucureşti 020064 sau la fax 021 6105659,

 

Cu deosebită stimă,

Corneliu LEU

 

Portal de carte si arte periodic de cultura si initiativa locala. Copyright ©2007 Editura Realitatea ISSN 1842 - 9971 cartesiarte.ro
Disclaimer : fiecare link si articol pe care il prezentam are propriul Copyright © si raspundere pentru continut.