Anul 2015
Anul 2014
Anul 2013
Anul 2012
Anul 2011 periodic nr. 1 2 | 3 | 4 | 6 | 7-8 | 9-10 | -->
Anul 2010
Anul 2009
Mihai BERCA: AVENTURA BOBULUI DE GRÂU
CINE IMPULSIONEAZĂ HAOSULÎN CONTEMPORANEITATE ? - Adrian Botez: Bravada neruşinată, Viruşi ai haosului internaţional subliniaţi de presa străină: News Week despre modelul de afaceri al FMI, REALITATI CONSEMNATE DE ZIARUL „DAILY MAIL”, Acesti oameni josnici au condus si conduc lumea, Rockefeller si elita mondiala- Interviu cu Alfred Lambremont Webre - directorul Institutului pentru Cooperare in Spatiu (ICS)- PARTEA I
CINE IMPULSIONEAZĂ HAOSUL IN CONTEMPORANEITATE? - PARTEA II
CINE IMPULSIONEAZĂ HAOSUL IN CONTEMPORANEITATE? - PARTEA III
Delincvența haosului intern : DE LA STAREA GENERALĂ LA CE A ADUS „PUNCTUAL” BACALAUREATUL 2011 – articole de Adrian Majuru, acad.Florin Constantiniu, acad. Dinu C. Giurăscu, Ion Longin Popescu, Georgeta Resteman, Magdalena Albu, Adrian Botez, Viorfel Băetu, Daniel Roxin.
Delincvența haosului intern : DE LA STAREA GENERALĂ LA CE A ADUS „PUNCTUAL” BACALAUREATUL 2011 - continuare I
Delincvența haosului intern : DE LA STAREA GENERALĂ LA CE A ADUS „PUNCTUAL” BACALAUREATUL 2011 - continuare II
IN LOC DE CONCLUZII, O PĂRERE PRIVIND EVOLUȚIA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI
EMINESCOLOGIA PRACTICATĂ CU PROFESIONALISM ȘI DĂRUIRE POETICĂ DE LUCIA OLARU NENATI
DIN NOU DESPRE FĂNUŞ: CUVINTE PENTRU FĂNUŞ NEAGU ŞI DESPRE VREMURILE NOASTRE, de Darie Novăceanu
ŞI TOT CĂTRE FĂNUŞ MĂ-NDREPT… de Corneliu Leu
ASTĂZI E ZIUA TA de Ramona Vintilă
O CARTE DESPRE VISUL ROMÂNILOR CĂ: „VIN AMERICANII”
CĂLĂUL LUI DRACULA A DEVENIT „DRACULA`S EXECUTIONER”
La femme même reine…
SOLUŢIA MERITOCRATICĂ
POEZIA ROMÂNĂ ÎN LIMBILE LUMII - OCTAVIAN GOGA ÎN VERSIUNEA FRANCEZĂ A LUI CONSTANTIN FROSIN
DAN LUPESCU LA 62 DE ANI
NOI APARITII EDITORIALE ALE AUTORILOR: Melania CUC, George BACIU, Stefan DORU DANCUS, Emil ISTOCESCU, Samson IANCU, Veronica STIR, Doina DRAGUT, Gheorghe Andrei NEAGU, Ion CATRINA, RECENZATE DE: Victor STIR, Daniel DEJANU, Ioamna STUPARU, Al. Florin TENE, Melania CUC, Georgeta NEDELCU, Tudor CICU, Veturia COLCEAG - Partea I
NOI APARIŢII EDITORIALE - Partea II
DISTINSUL POET DIMITRIE GRAMA PROPUNE O DEZBATERE PE TEMA RELIGIEI, A OMULUI MASINĂ ŞI A VIITORULUI OMENIRII
MOARTEA UMANISMULUI ATEU de Corneliu Drinovan
DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - Partea I
Partea II
Rubrica lui Ionut Caragea
SECUNDO TEMPO - DIN FOLCLORUL INTERNETULUI - partea I
Rubrica lui Ioan Lilă
PAGINA INTAI
DE LA NORMALITATE, LA VIRUŞII CARE NE STÂLCESC


 Prof univ.dr. Mihai BERCA

                                                       AVENTURA BOBULUI DE GRÂU                                                                                                Moto: Împlinirea bobului de grâu este spicul.

    Recoltarea grâului a fost întotdeauna un prilej de mare sărbătoare pentru ţărănimea din toată lumea, dar şi pentru cea din România atât de greu încercată în istoria ei, şi mai ales în aceste zile. Istoria bobului de grâu începe o dată cu istoria agriculturii, iar bobul de grâu a devenit repede semnal, însemn al fecundităţii şi supravieţuirii speciei umane, o specie, aşa cum spunea Emil Cioran: „Poate că n-ar fi trebuit să existe, iar acum fiindcă există nu-şi găseşte starea, menirea pentru care a apărut.”
    Din punct de vedere al stării ecologice, energetice şi spirituale, bobul de grâu este într-adevăr cu mult superior omului contemporan. Istoria ne dovedeşte că omul contemporan, deşi deţine o mare capacitate de a gândi, de a se educa sau autoeduca, nu o foloseşte. Omul modern a creat cu mult mai multe conflicte şi situaţii dezastruoase destinate autodistrugerii decât toate celelalte specii laolaltă. Spre deosebire de specia umană al cărui destin este risipit în lăcomie, ură şi crime, pe fiecare bob de grâu este înscris numele spiritual al consumatorului lui. Bobul de grâu este însăşi întruchiparea jertfei. Drumul lui de la semănat şi până la pâinea cea bună, gustoasă şi nepreţuită ca aliment este plin de jertfe. Grâul este obligat să se lupte cu multe rele până ajunge la spic, iar aceste rele sunt create apoape deliberat chiar de producătorul şi consumatorul boabelor de grâu şi nicum de creatorul lor. Căci foarte mulţi agricultori, cu practică în producţie, cum le place lor înşile să-şi spună, nu iubesc îndeajuns bobul de grâu. Sau uneori îl urăsc. Bobul de grâu urât de omul care îl cultivă dă făină toxică, iar pâinea e şi ea toxică, străină metabolismului omului rău (după înţelepciunea indiană). Poate acesta este motivul pentru care bobul de grâu neglijat şi înfierat acceptă azi cu uşurinţă pedepsirea vinovatului, a consumatorului, trimiţându-i obsesia micotoxinelor şi a altor toxine, demonstrându-i că prin propria lui satinizare, autosatinizare şi-a pierdut dreptul la pâinea dumnezeiască, binefăcătoare şi acoperitoare de sănătate divină şi deci durabilă.
    Dimpotrivă omului, ţăranului, agricultorului cinstit care se apleacă cu grijă întru întreţinerea bobului de grâu, acesta îi oferă întregul sacrificiu pentru a-i dărui o pâine sfântă, acea pâine sfântă muiată în sângele lui Hristos atunci când şi-a propus mântuirea omenirii. Idea aceasta, de sorginte creştină, ne atrage atenţia spre necesitatea gândirii asupra „sacrificiului” bobului de grâu, dar şi asupra faptului că oamenii aparent normali, prin anihilarea funcţiilor mentale şi dobândirea lăcomiei ca funcţie acerebrală, somatică şi dăunătoare, va conduce implicit la lipsa rodirii seminţelor, a renaşterilor obligatorii. Bobul de grâu otrăvit de răutatea omului nu va mai rodi. Probabil nu degeaba se spune că omul bun „e ca pâinea de grâu”, iar omul rău e doar „zeamă de cucută” sau „neghina grâului”.
    Pentru a pune în evidenţă aventurile bobului de grâu poate e bine să ne racordăm puţin la tehnologiile actuale:
    1) Bobul de grâu împreună cu fraţii săi, foarte mulţi, se află în sac sau în magazia de grâu de îndată ce s-a înfăptuit recoltarea, asupra căreia vom reveni. Mai modern, bobul de grâu intră pe mâna unor laboranţi şi este controlat la sânge, el trebuie să fie sănătos, şi mai trebuie să primească o mantie de fungicid, sau poate şi de insecticid pentru a fi apărat de duşmanii lui naturali atunci când va ajunge sub brazdă (mormântul bobului). Este ceva în sacrificiul bobului de grâu, pe care acesta nu-l acceptă deloc cu plăcere, un sacrificiu cerut de omul cel rău, datorită greşelilor pe care intenţionat le-a făcut în distrugerea echilibrelor ecologice.
    Bobul de grâu acum 40-50 de ani nu avea nevoie de aceste tratamente. Pământul care îl găzduia dispunea şi de elemente ecologice şi biologice pentru a-l proteja. Anii au trecut. Tot felul de jecmănitori din tagma celor care nu ştiu nici ce e pământul, nici ce e bobul de grâu, au transformat solul românesc udat în mii de ani cu sângele românilor, într-un fel de deşert în care bobul de grâu cu greu îşi mai găseşte locul, şi mai ales liniştea şi starea naturală a creaţiei.
    Al doilea „supliciu” al bobului de grâu este acela al determinării germinaţiei. Măsură înţeleaptă pentru omul modern, pentru bobul de grâu este un adevărat chin. El nu înţelege de ce trebuie ţinut într-un tifon umed ca într-un sicriu mocirlos, şi de ce este necesar să-i crească rădăcinile fără să simtă seva pământului cu care este legat prin veşnic jurământ.
    Deşi în anii mai puţin agitaţi boabele de grâu germinau în totalitate fără să le numere nimeni numărul de rădăcini, astăzi foarte numeroase boabe de grâu simt o revoltă neastâmpărată împotriva privării de libertate şi, în consecinţă, nu mai germinează. Şi cu cât sunt mai stresate de factorul uman, cu atât vor răspunde mai negativ dorinţei de germinare. Tratate cu dispreţ, boabele cu rădăcini mici sau coleoptile sunt servite ca hrană găinilor din curtea laboratoarelor.
    De-abia după ce boabele au primit o etichetă şi un buletin roşu, seminţele sunt îndesate în saci, aruncate în camioane şi trimise la câmp pentru a fi însămânţate. Sămânţa vine foarte rar în contact cu mâna caldă a omului care mângâia grâul ca pe un copilaş mic, răsfăţându-l cu cântece şi doine speciale pentru a-i transmite bucuria de a prinde rădăcini şi a răsări voiniceşte.
    Astăzi boabele de grâu sunt turnate într-un buncăr rece al unei maşini de semănat moderne şi strecurat cu presiune printre patinele unei semănători. Alături de el sau sub el sunt plasate nişte produse chimice scârboase denumite îngrăşăminte, cu care bobul de grâu în răsărirea şi înrădăcinarea lui este dopat ca un curcan beat. Este obligat să le mănânce căci solul nu mai are nutriţia de altă dată,  provenită din conlucrarea între fiinţele mai mici şi mai mari ale solului şi bunul Dumnezeu. Dumnezeu este scos definitiv din această ecuaţie, întreg procesul de semănare semănând mai degrabă cu un act satanic decât cu semnalul dumnezeiesc al naşterii pâinii creştine.
Tot acest ansamblu este denumit azi „progres tehnic”. Oare aşa să fie? În figura alăturată prezentăm câteva fotografii dspre aventura boabelor de grâu.
    Pentru toţi savanţii în ale agriculturii subliniem că:
    a) Bobul de grâu îşi determină germinaţia exclusiv în laborator.
    b) Răsăritul bobului de grâu are loc după ce sămânţa a ajuns în sol. Aventura răsăririi depinde de priceperea agricultorului care este alta în comparaţie cu  ţăranul creştin de odinioară.
    Răsăritul bobului sau încolţirea lui are loc mai întâi cu formarea rădăcinii şi apoi cu formarea coleoptilului. Răsărirea se consideră terminată când plantele au ieşit mândre la suprafaţă în faza de trei frunze.
    c) Nu întotdeauna bobul de grâu nimereşte un agricultor priceput. Şi deşi unii (ne-ţărani şi nespecialişti) de profesie mecanici, zidari, ospătari, deveniţi agricultori moderni datorită  lăcomiei de a pune mâna pe pământul ţăranilor nu ştiu a lucra solul, în aceste condiţii suferinţa bobului de grâu este enormă, căci el e obligat să înfrunte toate relele aduse pământului datorită nepriceperii, nepăsării, a lăcomiei şi lipsei de credinţă. Şi totuşi bobul de grâu încolţeşte. Se strecoară printre bolovanii imenşi, face adevărate tumbe prin resturile organice  rămase la suprafaţă, se luptă cu buruienile pentru a ieşi falnic la suprafaţă şi a se înălţa spre soare, spre veşnica bucurie cosmică a dumnezeirii. Nu peste multă vreme neghiobii care îşi bat joc de bobul de grâu şi de pâinea ţării îşi vor primi dreapta răsplată dumnezeiască.
    Datorită relelor tratamente la care este supus bobul de grâu, numai 70-80% din boabele germinabile reuşesc să iasă la suprafaţă şi să formeze plantele de grâu (date recente dintr-un proiect de cercetare al ICCPT Fundulea şi alţi autori consacraţi).
    Dar aventura bobului de grâu continuă. El a devenit acum o plantă care în primele faze ramifică, dând naştere la fraţi mulţi şi roditori. Numărul de fraţi este cu atât mai mare cu cât bobul a fost semănat la distanţă mai mare unul de altul. Deşi unii falşi savanţi afirmă că este necesar un număr de 500 boabe germinabile/m2, alţii mai puţin îngâmfaţi susţin că sunt suficiente 200 - 300 boabe de grâu/m2. La densitate mare boabele de grâu devenite plante se concurează, mulţi dintre fraţi vor dispărea şi numai unul va reuşi să creieze falnicul spic. Bobul este nemulţumit. Un singur spic, fie şi cu 30 boabe, este prea puţin pentru vrerea lui şi a lui Dumnezeu. Majoritatea boabelor de grâu, semănate în lucrări de calitate, mângâiate de apa ploii şi apoi de electronii solari, formează cel puţin trei fraţi fertili şi bogaţi în boabe. Comanda primită de la Dumnezeu este aceea ca fiecare bob să dea naştere la circa o sută de alte boabe. Ei, da, asta e vrerea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu este permanent prezent în genomul grâului. Există mulţi infirmi ai neamului omenesc, mai ales în obidita noastră ţară, care nu ştiu, nu vor să ştie şi nu au mai pus mâna pe o carte sau revistă de specialitate de când au terminat acel tratat minunat denumit ABECEDAR. De aceea, în evoluţia sa spre spic, grâul răsplăteşte în primul rând pe cei care ştiu, vor să înveţe, iubesc bobul, plantele şi lanul, le protejează de duşmani şi le respectă, le venerează şi nu hulesc pe cei care crează bobul de grâu şi îl întind cu iubire şi dragoste spre veşnica utilizare în folosul pâinii. Planta, fraţii ieşiţi din bobul de grâu cu genomul îmbunătăţit cu voia lui Dumnezeu se autoreglează şi produc acelaşi număr de boabe - între 400 şi 600 de spice/m2. Pentru aceasta, 200 plante răsărite sunt foarte suficiente. Bobul de grâu ştie asta. Nu şi lăcomia perversă a celor care ar dori să încaseze mulţi, foarte mulţi bani din jertfa de până acum a bobului de grâu.
    Acum spicele au devenit galbene ca aurul şi se unduiesc voioase în lumina fierbinte a soarelui. Multe lanuri sunt cuprinse de buruieni, altele de boli şi dăunători, după gradul de hărnicie şi credinţă al agricultorului. Mulţi dintre ei folosesc bobul de grâu numai ca motiv pentru încasarea unor premii europene sau promovarea unor conflicte. Totul pentru bani. Pedeapsa lor e aproape.
    Foarte mulţi agricultori cunosc jertfa bobului, îngrijesc plantele, le iubesc, comunică cu ele şi se bucură acum de auriul spicelor. Urmează recoltarea.
    d) Bobul de grâu suferă o nouă umilire pe care o acceptă deliberat. Monştri de maşini se reped asupra lanurilor, tăind plantele, zdrobind spicele şi adunând laolaltă miliardele de boabe. Boabele-fraţi, recolta este însă cea mai mare victorie a bobului semănat. Boabele reajung în saci sau în depozite, bucuroase că sunt din nou împreună, pregătite de-acum pentru jertfa supremă, asemănătoare cu aceea a naşterii Domnului Hristos.
    e) Măcinişul şi facerea pâinii. Vreme îndelungată măcinişul şi facerea pâinii au fost ritualuri de mare efect social şi spiritual ce se desfăşurau în gospodăriile ţărăneşti. Noua economie a redus la aproape „0” ritualul măcinişului şi al coacerii pâinii. Distrugerea ritualului nu a fost în întregime posibilă. Este singura bucurie a jertfei depline a bobului de grâu. Căci transformarea bobului în făină şi apoi în pâine caldă şi proaspătă este într-adevăr jertfa  deplină a bobului de grâu, asemănătoare jertfei Mântuitorului pentru mântuirea omului. „Asemănarea jertfei lui Isus cu cea a bobului de grâu este pilduitoare. Mormântul bobului de grâu este brazda, dar brazda nu e mormânt, ci e mai degrabă noaptea de Paşte a bobului de grâu; pentru că bobul de grâu în brazdă nu moare, ci se jertfeşte pentru a hrăni viaţa cea nouă şi mai îmbelşugată a spicului.” (Ioan 12, 24.25).
    De aceea, spunem noi, dacă bobul îşi continuă jertfa pentru a deveni pâine, o face pentru mântuirea omului harnic, cinstit şi credincios.
    Naşterea industriei de morărit şi panificaţie este un fel de apocalipsă, nu numai pentru bobul de grâu ci şi pentru poporul care va mânca o pâine în care jertfa bobului viu a fost transformată în uciderea lui interesată, ceva asemănător crimei organizate. Pâinea va fi toxică pentru poporul care o mănâncă, şi va fi cu atât mai toxică cu cât pâinea va fi mai îmbâcsită de fel de fel de E-uri alimentare, substituţii păgâneşti de origine satanică, care conduc direct la îmbolnăvirea şi dispariţia poporului.
    Jertfirea bobului de grâu prin punerea lui sub brazdă şi apoi hulirea celor care l-au îngrijit să devină sămânţă seamănă cu hulirea Dumnezeului Tată atunci când L-a adus pe Fiul Hristos în situaţia de jertfă pentru mântuirea omului. Obligarea bobului de grâu la jertfe satanice este o componentă foarte pilduitoare a apocalipsei şi aparţine satanismului modern, destinat a distruge creaţia dumnezeiască. Primele jertfe ale apocalipsei vor fi aceia care intoxică prin lăcomia lor bobul de grâu şi pe ţăranul, pe omul, pe savantul care-i crează imaginea dumnezeiască. Să nu uităm că fiecare fiinţă umană se hrăneşte prin jertfa bobului de grâu şi că la el, la om va ajunge numai acel bob care are încrustat în genomul lui chipul Domnului şi al celui hrănit.
    Bobul de grâu, asemenea nebuniei lui E. Cioran, este în egală măsură mântuire pentru omul bun şi pedeapsă pentru omul rău, şi numai el, bobul de grâu poate deosebi în detalii omul bun de cel rău.
    Lanurile aurii dau în coacere. Pentru omul bun prilej de sărbătoare împlinită, pentru omul rău şi leneş prilej de gîlceavă, căci lanul lui e plin de buruieni, şi de boli, de neîmplinire ieşită din propria sa nesocotinţă. Bobul de grâu îi pedepseşte pe cei lacomi şi răi, nedăruindu-le jertfa lui mântuitoare. 
Nota redacţiei:

Am pornit dezbaterea acestei pagini cu cele de mai sus, reprezentând tot ce ar fi mai firesc pentru actualitatea noastră imediată. Din păcate, viruşii care o atacă îi stâlcesc imaginea după cum se poate vedea în categoriile pe care încercăm în continuare să le definim aşteptând cât mai multe păreri despre:
                  
              
CINE IMPULSIONEAZĂ HAOSUL
                       ÎN CONTEMPORANEITATE ?


 

                                                    BRAVADA NERUŞINATĂ30 iunie 2011".
a-“Peste 2.000 de protestatari din Barcelona au încercat, azi, să blocheze dezbaterile din Parlamentul catalan, într-o manifestare de nemulţumire faţă de reducerile bugetare, relatează BBC”– cf. evz.ro, 15 iunie 2011.

b-“Parlamentul Greciei votează miercuri pentru măsurile de austeritate cerute pentru ca ţara să primească împrumuturile (n.n.: obligatorii şi asasine!), necesare evitării falimentului (n.n.: ba, tocmai: catalizatoare de FALIMENT!).

Intre timp, mii de oameni au ieşit pe străzile capitalei Atena, în a doua zi de grevă generală, pentru a protesta faţă de aceste măsuri şi privatizările (n.n.: jaful externo-masonizat!), anunţate de guvern, iar confruntările cu poliţia au devenit violente.

Premierul elen Giorgios Papandreou, care are o majoritate de doar cinci voturi, dintre care două nesigure, în Parlament (nesiguranţa Parlamentelor este “mama” reuşitelor “strecurării” masonice, până în sânul naţiunilor, pentru a împlânta, acolo, pumnalul lor asasin!), speră să treacă măsurile de austeritate necesare pentru a primi de la FMI şi statele zonei euro o tranşă de 12 miliarde de euro, dintr-un total de 110, necesare pentru ca ţara să nu intre în faliment chiar din luna iulie, scrie BBC News.

Chiar dacă ţara se va prăbuşi economic în scurt timp fără acest împrumut, care nu se va acorda fără măsurile de austeritate, în Grecia au izbucnit încă de marţi proteste masive şi, pe alocuri, violente, oamenii fiind nemulţumiţi de planul Guvernului. Sindicatele au cerut o grevă generală de două zile, iar grupuri de tineri de extremă stângă au atacat forţele de ordine atât marţi, cât şi miercuri.

Cel puţin 46 de oameni, dintre care 37 de poliţişti, au fost răniţi în luptele de marţi, după ce un marş la care se protesta faţă  de tăierile bugetare a devenit violent.

Acelaşi scenariu s-a repetat şi miercuri, când au existat, pe de o parte, proteste paşnice, iar pe de alta parte unele violente. 400 de tineri au atacat forţele de ordine cu bâte şi bucăţi de pavaj, în fata hotelului Hilton, încercând să ajunga în faţa Parlamentului. Poliţia i-a dispersat cu ajutorul gazelor lacrimogene

Autorităţile au baricadat un perimetru din faţa Legislativului şi au trimis 4.000 de politişti, astfel încât protestatarii să nu poată ajunge acolo, temându-se chiar că       ar putea să încerce să intre.

Sindicatele au anunţat şi ele că vor provoca o pană de curent, pentru a protesta în faţa privatizării unei părţi a companiei naţionale de electricitate.

Greva din Grecia a dus la închiderea majorităţii serviciilor publice, a băncilor, iar mai multe spitale s-au ocupat numai de urgenţe. Mai multe avioane, trenuri, autobuze şi feriboturi au fost anulate.

Protestatarii au blocat şi portul Piraeus, din apropiere de Atena, pe unde trec vasele ce leagă insulele elene de continent” – cf. ziare.com, 29 iunie 2011.

…Ce ziceţi domniile voastre, cititori cinstiţi: parcă “Europa civilizată” (n.n.: MASONIZATĂ!) are nişte probleme REALE, nu-i aşa?!...şi cu nişte oameni VII…iar nu sclifoseli “istoricizante” şi “comemorante” şi teorii tembele, scoase din măseaua dreaptă, de către un analfabet balcanico-khazar…?!

…Ia să vedem, mai departe, ce se zice despre  - …Federaţia Rusă, de data asta:

„Romania a fost ocolita de investitorii mari din Rusia, iar de acum incolo varianta unor noi intrari este cu atat mai improbabila, crede analistul. “Ei (investitorii - n. red.) primesc aprobare pentru a veni in Romania, nimic nu misca fara politic. (…) In principiu, nu vor mai fi intrari de investitii rusesti in Romania”, afirma Blanculescu.
In privinta companiilor mari deja prezente pe piata locala, controlul statului rus asupra lor este total, atat ca strategie, cat si ca tactica economica. In Romania, rusii controleaza mari companii din domenii-cheie, precum metalurgia - Mechel, Vimetco, energia - Lukoil, WIEE, si pietele de capital – banca de investitii Renaissance.
• Compania petroliera Lukoil este prezenta pe piata romaneasca din 1998, atunci cand a cumparat rafinaria Petrotel din Ploiesti. Lukoil activeaza pe piata distributiei de carburanti, printr-o retea de 310 benzinarii, precum si pe cea de furnizare de electricitate, printr-un grup energetic inaugurat pe platforma Petrotel, acolo unde lucreaza 2.500 de salariati. Compania controleaza 19% din productia Rusiei de titei.
• Grupul siderurgic Mechel a intrat pe piata romaneasca in 2002 si are circa 7.000 de angajati in combinatele Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.
• Vimetco, intrata pe piata locala in 2002, detine grupul Alro, producator de aluminiu, care are peste 2.500 de angajati. Compania mai controleaza si Conef Gaz, intermediar pentru importul de gaze rusesti.
• WIEE, controlata de rusii de la Gazprom si nemtii de la Wintershall, este cel mai mare intermediar de gaze de pe plan local. Romania nu mai importa direct gaze din Rusia din anii '90, ceea ce a dus la cresterea tarifelor catre consumatorii finali.
• O intrare mai recenta pe piata romaneasca este cea a bancii de investitii RenaissanceCapital, controlata de neozeelandezul Steven Jennings si rusul Mihail Prohorov. Renaissance va intermedia oferta publica secundara de la Petrom, programata sa aiba loc in aceasta vara. Consortiul alcatuit din Renaissance, BT Securities, Romcapital si EFG Eurobank Securities a castigat licitatia organizata de statul roman pentru intermedierea ofertei, evaluata la 500 milioane de euro.
Valentin Ionescu, fost ministru in perioada mandatului presedintelui Emil Constantinescu, actualmente consultant in management, afirma ca declaratia Rusiei este inadecvata si disproportionala in raport cu afirmatiile presedintelui, care se referea la istorie. “Este vorba despre o reactie calculata (a rusilor – n. red.), dar cred ca ea depaseste limbajul diplomatic”, spune Ionescu, accentuand ca, oricum, relatiile dintre cele doua tari au fost reci in ultimii zece ani.
Analistul explica faptul ca Rusia a fost deranjata de o “oarecare lipsa de cooperare politica” din parte Romaniei, in contextul in care Moscova nu si-a modificat politica externa din anii ’80 incoace. “Rusia incearca sa exercite si o anumita influenta politica in statele unde investeste. (…) Rusia nu separa cooperarea politica de cea economica”, puncteaza Ionescu.
Pe termen scurt, declaratiile presedintelui Basescu ar putea duce la majorarea preturilor la gazele de import, mai exact a celor din Rusia, care acopera circa 30% din consumul la nivel national. Oficialii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) au anuntat deja ca tarifele gazelor importate din Rusia ar putea sa se majoreze cu 15% in cel de-al treilea trimestru, de la 400 de dolari/mia de metri cubi, la 460 de dolari/mia de metri cubi, potrivit Mediafax.
Rusia detine cele mai mari rezerve dovedite de gaze naturale din lume, mai exact 25% din total ori 45,47 trilioane de metri cubi. Statul rus este cel mai mare exportator de gaze naturale din lume - 179,1 miliarde de metri cubi” - cf.Wall-Street, 2 iulie 2011.…Noi nu credem că vreun lucru, CÂT DE MIC, în “şahul” politic, extrem de atent şi periculos şi lacom, al lumii masonizate de azi, este/ar putea fi făcut întâmplător, “la plesneală”. Oricât ar fi de analfabeto-incult, Băsescu are nişte stăpâni, acolo, departe…şi acei stăpâni din Vest dezvoltă, pe linie globalistă, deci PUR NEGUSTOREASCĂ (în politică şi în afaceri, nu încap emoţiile, deci sufletul…”pleacă la plimbare”!!!), relaţii ENERGETICE tot mai prospere, cu Federaţia Rusă! Aliaţii din Europa, ai “Marelui Licurici”, au nevoie de gazul Federaţiei Ruse…ŞI, DECI, NU I-AR REFUZA NIMIC ACESTEIA (…cum nu i-au refuzat Federaţiei Ruso-Putiniene, în luptele invazioniste din Georgia -  nici Oseţia de Sud şi Abhazia, în august 2008!!!) - …nici măcar o invazie (militară sau financiară sau, pur şi simplu, de jaf al industriei şi al …wolframului şi aluminei - …de care ruşii au absolută nevoie, pentru programele lor militare, de supraveghere terestră şi de investigaţie cosmică…la fel ca americanii, dar care ne jefuiesc de alte… “substanţe”!) - în România, care stă, într-una, ca mielul la tăiere, în faţa oricărui monstru terestru, cu nume de “om de afaceri”, adică, bandit de DRUMUL MARE!!!
Cum spuneam şi într-un articol trecut, noi nu credem în vreun “rezon” al existenţei N.A.T.O.…decât ca scuză pentru “trocurile globaliste”, dintre SUA şi Rusia…: “Vladimir Putin - ...naţionalist el, în felul lui...dar care, în ultima vreme, se înţelege îngrijorător de bine, cu S.U.A.” – cf. art. România curată, publicat pe 21 iunie 2011, în revistele online Singur, respectiv „StarPress-Vâlcea Turism” - şi pe 1 iulie 2011, în Jurnalul de Vrancea online.
…Bref: “mâncatul de scovergi” al lui Băsescu, din seara de miercuri, 22 iunie 2011, a fost “avizat” şi de S.U.A., şi de Federaţia Rusă (la modul labirintico-masonic, fireşte!) – şi avut (cel puţin! - …nu mai punem la socoteală răfuiala inter-evreiască, dintre Mihai I şi “prinţul” Paul…!) câteva ţinte precise:
1-să “justifice” următoarele “jafuri de stat” sau “asalturi” economic-jefuitoare violente ruseşti (realizate cu criminalii noştri autohtoni, dimpreună, “la toartă” şi pe comisioane trădătoare colosale!)  …tip ALRO SLATINA (“Alro Slatina este cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală şi de Est - şi singurul producător de aluminiu şi aliaje de bază din România. Capacitatea de producţie a companiei este de peste 260.000 tone anual.
Compania este deţinută în prezent (2007) în proporţie de 87% de Vimetco (fostă Marco Group), deţinut de miliardarul rus Vitali Matsitski[1][2]. Fondul Proprietatea mai deţine aproape 10% din acţiuni”) – …şi să ne ţină, astfel, “capul sub pernă”, ca vinovaţi de “blasfemii antiruseşti”, pe când ei, ruşii, “în horă” cu americanii… şi “cu alţii” (…”aleşi”!), ne fură de ne-ndoaie…;
2-să acopere ochii celor care văd cum se reacţionează, de către popoare ne-anesteziate spiritual, tip Grecia şi Catalunia (“dizidentă”, în raport cu Spania, cică…!), faţă de mârşăviile şi crimele financiare (cu grave consecinţe în moralul/psihicul “de masă”!) ale masoneriei globalizante. Nu vedeţi că nimeni nu face puşcărie, pentru falimentele oneroase din S.U.A. (“Lehman Brothers”!!!), care au dat semnalul “crizei” artificiale mondialiste, care se va sfârşi cu catastrofa ireversibilă a populaţiei terestre sărace, deci cu…ADEVĂRATUL HOLOCAUST, CEL AL SĂRMANILOR OAMENI, CINSTIŢI ŞI MUNCITORI, AI PLANETEI?! Şi aici, reiterăm (în speranţa, iraţională, că “domnii” creduli şi fraierii se vor trezi, TOTUŞI!) o temă “dragă şi prioritară”, de pe agenda permanentă a francmasonicilor “de frunte” ai lumii - … tip, să zicem, Bill Gates: "Lumea de azi are 6, 8 miliarde de oameni ... număr ce va ajunge până la aproximativ 9 miliarde. ACUM, DACĂ FACEM O TREABĂ FOARTE BUNĂ CU NOILE VACCINURI, CU SERVICIILE MEDICALE, CU SERVICIILE DE SĂNĂTATE REPRODUCTIVĂ, AM PUTEA, CEL MAI PROBABIL, SĂ REDUCEM ACEST NUMĂR CU 10 SAU 15% (…) Vaccinurile sunt utilizate in scopul reducerii populatiei şi sunt  trei moduri reale în care acestea pot fi "eficiente", din punctul de vedere al celor care doresc să reducă populaţia globului:
A) Ar putea ucide oamenii incet, intr-un mod care trece neobservat, efectele aparand poate peste 10 - 30 de ani, prin accelerarea unor boli degenerative.
B) S-ar putea reduce fertilitatea si, prin urmare, rata natalitatii in intreaga lume ar scadea, reducand astfel populatia lumii pentru mai multe generatii succesive. Aceasta metoda prin care e provocata ”moartea lenta" ar putea parea mai acceptabila pentru oamenii de stiinta care doresc sa vada populatia mondiala in scadere, dar nu au destul curaj sa ucida oamenii direct, prin medicina conventionala. Exista deja dovezi ca vaccinurile pot provoca avorturi spontane http://www.truthistreason.net/bill-gates-says-vaccines-can-help-reduce-world-population
C) Vaccinurile ar putea creste rata de deces in cazul unei viitoare pandemii. Teoretic, eforturile de vaccinare pe scara larga ar putea fi urmate de o eliberare deliberata a unei tulpini de gripa extrem de virulenta, cu o rată de mortalitate ridicata. Aceasta abordare a vaccinurilor ca "arme biologice"ar putea duce la uciderea a milioane de oameni al caror sistem imunitar a slabit ca urmare a vaccinarilor anterioare – cf. FUNDATIA BILL ŞI MELINDA GATES” "- cf.http://www.naturalnews.com/029911_vaccines_Bill_Gates.html
3-să creeze, pentru români, o diversiune fals-naţionalistă, pentru că urmează o nouă tranşă de tăieri de salarii...tocmai pentru ceea ce spunea Bill Gates: lumea trebuie sărăcită, TERORIZATĂ, îmbolnăvită grav şi...straşnic RĂRITĂ!!! (...iar S.U.A. şi globaliştii sunt UNICII TERORIŞTI AI PLANETEI TERRA!!!);
4-Rusia/Federaţia Rusă, moştenitoarea “tezaurului” de ticăloşie criminală al U.R.S.S. – “să se scoată”, fie şi parţial, din punct de vedere istorico-moral, “dându-se lovită”, adică autovictimizându-se: Rusia/Federaţia Rusă (ne referim, fireşte, NU la poporul rus, atât de cumplit încercat şi atât de incredibil îndurător, DEŞI GENIAL, ÎN DUH, cât şi cel român! – ci la politicienii, militariştii/kaghebiştii şi la toate hienele lor, care, ca şi ale noastre, se dau drept “oameni de afaceri”  - ...majoritatea zdrobitoare aparţinând...”poporului ales”!!!), cu, mereu, aceleaşi fumuri imperialiste şi, mereu, cu acelaşi susţinător “din umbră”, S.U.A. (ca şi în al doilea război mondial!!!) – GLOBALIŞTII TREBUIE SĂ SE LEGITIMEZE ÎNTRE EI, PENTRU CĂ, ÎN FAPT, ÎNCALCĂ ABSOLUT ORICE LEGISLAŢIE INTERNAŢIONALĂ ACTUALĂ!!!
"Amendarea” (calculat-mârlănească!), de către ruşi, a mârlanului-slugă, Băsescu – este, de fapt, încă un pumn uriaş, “altoit” peste capul, şi aşa, VINOVAT PLECAT, al României, căreia evreimea internaţională i-a creat, deja, “complexul criminal” (prin minciuna scârboasă şi arătând impotenţa sentimentului de recunoştinţă, la majoritatea evreilor, mai ales la plutocraţi…minciună vis-à-vis de aşa-zisul “holocaust românesc asupra evreilor”!). Un pumn dat României şi NEVOII EI DE MODELE MORALE/EROI (şi, prin ea, tuturor antiglobaliştilor europeni ori “de aiurea”!) de către o Moscovă care, aparent, ar avea dreptate şi “legitimitate”, în “revolta” ei (deşi Basarabia, Bucovina, Ţinutul Herţei etc. etc. erau ale noastre, iar nu ale lui Stalin şi ale… “gloriosului popor sovietic”!), pentru că a pierdut, zice ea (o zice "cu ocazia împlinirii a 70 de ani, de la Declanşarea Marelui Război pentru Apărarea Patriei"!), între 1941 si 1945, cca 27 de MILIOANE de oameni : atâta că ei, neo-sovieticii, pun la numărătoare, se pare, în această sumă enormă, şi zecile de milioane de ţărani ruşi şi ucrainieni, ucişi la "colectivizarea/colhoznicizarea cu tunul", făcută de Stalin, şi pun şi asasinatele oribile (adevărate măceluri!) produse de komisarii politici stalinişti, din Armata Roşie...Uitând, fireşte, de lagărele siberiene, de “vorkutele” unde, nici azi, nu se ştie câte milioane de români au fost răstigniţi…
NU-I PREA CORECTĂ “NUMĂRĂTOAREA RUSĂ”, NU-I AŞA???!!!   
…DAR ĂSTA E GLOBALISMUL!... O, VOI, POPOARELOR TERESTRE: SE FACE CU COMPLICITĂŢI MONDIALE, CU PREŞEDINŢI TÂMPIŢI ŞI AMORALI ŞI CU POLITICIENI-SCLAVI, TÂMPIŢI, TRĂDĂTORI ŞI AMORALI – DAR ŞI CU POPOARE NAIVE ŞI ANESTEZIATE, DIN PUNCT DE VEDERE MORAL-SPIRITUAL!!!
…“BRAVADA NERUŞINATĂ”, DECI,  PARE A FI, MAI CURÂND, O AGRESIUNE (PENTRU PREZENT, DAR, MAI ALES, PENTRU PLANURI VIITOARE!), DIN PARTEA GLOBALIŞTILOR, MAI MULT DECÂT DIN PARTEA TÂMPIŢILOR NOŞTRI “DE FRUNTE”…care, fireşte, nu sunt străini de “toată daravera” asta!

                                                                                                                           prof. dr. Adrian Botez
 


                              
                                       


1. Viruşi ai haosului internaţional subliniaţi de presa străină:


        News Week despre modelul de afaceri al FMI,
Publicat in News Week sub semnatura lui Amar Bhide si Edmund Phelps, castigator al Premiului Nobel pentru Economie in 2006, membri fondatori ai Centrului pentru Capitalism si Societate, articolul  face vorbire despre sabotarea functionarii capitalismului. De imoralitatea agentiilor internationale si de metode asemanatoare celor ale mafiotilor.
Noul director al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a mostenit o institutie ce si-a depasit scopul. FMI a fost creat in cadrul acordului de la Bretton Woods din 1944, ce isi propunea promovarea unor piete libere, prin intermediul cursurilor de schimb legate de dolarul SUA. Daca o tara nu putea sa-si acopere deficitele comerciale, FMI ii imprumuta dolari, in anumite conditii. Pentru a se asigura ca imprumutul de urgenta va fi rambursat, precum si pentru a elibera calea altor institutii financiare pentru a face sau reinnoi pe termen lung imprumuturi, natiunea beneficiara a trebuit sa adopte un program strict de austeritate.
Cand regimul cu rata fixa ??de la Bretton Woods s-a incheiat in 1971, economistii si-au imaginat la inceput ca o noua era a ratelor de schimb flotante ar tine importurile si exporturile intr-un echilibru aproximativ, eliminandu-se astfel deficite comerciale mari si nevoia de a imprumuta din strainatate pentru a le acoperi. Numai ca multe guverne nu au fost dispuse sa lase ratelor de schimb libere. Pentru a tine scazute preturilor pentru produsele alimentare si energia importate, au pastrat monedele lor la nivel supraevaluat - si astfel datoriile lor externe au crescut. In plus, s-au imprumutat in strainatate si pentru alte motive: pentru proiecte de lucrari publice grandioase; pentru a mentine industriile de stat pe linia de plutire, si, nu in ultimul rand, pentru ca le convenea familiilor conducatoare.
Creditorii straini au fost fara griji. Asemeni fostului sef al Citibank, Walter Wriston, care declara ca tarile nu intra in faliment. Cu toate acestea, guvernele nu pot imprumuta fara limita. Atunci cand, sub pretextul ca o tara nu mai este solvabila, FMI era trimis sa faca treaba murdara si tara sigura pentru a fi din nou imprumutata - pana la urmatoarea criza.
Reforme curajoase, care au transformat economiile emergente, cum ar fi BRIC - Brazilia, Rusia, India, China - aproape au scos FMI-ul din afaceri. China, in special, a aratat ca o moneda subevaluata poate supraincarca sectorul exportului dintr-o tara si poate transforma deficitele comerciale intr-un surplus imens. Privatizarea intreprinderilor de stat a devenit populara si ministerele de Finante au renuntat la reticenta lor traditionala de a permite societatilor nationale sa se imprumute in strainatate. Cu economiile emergente pe cai mari, debitorii lor privati au primit un calduros bun venit pe pietele internationale de capital.
Castigul lor a devenit durerea FMI. Cererea de finantare si programele de austeritate au scazut drastic. Pana in 2008, a fost randul FMI sa se lupte cu deficitul propriului buget de aproximativ 400 milioane dolari, prin reduceri de cheltuieli, reduceri de personal si vanzari de rezerve de aur. Dar tocmai atunci cand FMI parea anihilat prin BRIC, a fost salvat de PIGS - Portugalia, Irlanda, Grecia si Spania. Atena a fost imprumutata ani de zile cu mana pana la cot, ascunzandu-si datoriile prin intermediul contabilitatii necinstite si operatiuni de duplicitare de swap. (In contrast cu Guvernul irlandez, care s-a trezit cu probleme practic peste noapte, prin preluarea activelor neperformante ale bancilor insolvabile.) In aprilie 2010, atunci cand agentiile de rating au declasat titlurile de stat grecesti la categoria "gunoi", parea deja ca e vorba de o poveste familiara. Atena a negociat obisnuitul pachet de austeritate si si-a asigurat un imprumut de la FMI si UE.
Acum, inainte chiar ca Tunisia si Egiptul sa aiba guverne noi, FMI s-a grabit sa le ofere imprumuturi pentru vaste proiecte de infrastructura in desert, ca si cand Fondul nu ar fi stiut ca exista tineri arabi care doresc moduri de a incepe afaceri si cariere, nu locuri de munca temporare in constructii.
Dezastrul grec si drama Africii de Nord ridica intrebari existentiale despre FMI. Guvernele responsabile nu imprumuta sume mari din strainatate, mai degraba decat din surse interne. Asta e ceea ce fac regimurile de tinichea. Sa creditezi si mai mult debitorii care nu pot plati ceea ce ei deja datoreaza? Asta e ceea ce fac mafiotii.
Modelul de afaceri al FMI saboteaza functionarea in mod corespunzator a capitalismului, victimizand oamenii obisnuiti in timp ce elitele beneficiaza. Avem nevoie de agentii internationale care sa permita in mod iresponsabil - vecin cu imoralitatea - imprumuturi si creditari? In loc sa imaginam sisteme inteligente de cum sa sonticaim prin crize dupa ce ele se intampla, de ce sa nu oprim mai bine bancile imprudente sa ajusteze imprumuturile externe ale unor guverne slabe? La urma urmei, sunt prinsi la mijloc contribuabilii francezi si germani, nu numai grecii si irlandezii.

Sursa: More Harm Than Good. How the IMF’s business model sabotages properly functioning capitalism.

                        REALITATI CONSEMNATE DE ZIARUL „DAILY MAIL”
In Grecia, in 600 de profesii te poti pensiona la 50 de ani.
Lacomia a pornit dezastrul.
.

Stiati ca in Grecia calatoria cu metroul e gratis?
Sau ca statul pierde din evaziune, anual, peste 1,6 miliarde de euro si s-a ajuns la situatia halucinanta de a urmari din elicopter cine nu-si declara piscinele ca sa evite plata impozitelor?
Metroul din Atena este o placere.
Are aer conditionat, cu plasme ce intretin buna dispozitie a pasagerilor, iar trenurile vin si pleaca intotdeauna la timp. Si totul e gratis pentru toti cei 5 milioane de locuitori ai capitalei Greciei.
Acesta este exemplul de la care pornesc jurnalistii de la Daily Mail cand analizeaza cauzelor care au stat la baza situatiei financiare dezastruoase in care se afla Grecia la ora actual.
"O cultura a lacomiei, a evaziunii si a risipei scandaloase", asa caracterizeaza ziaristii britanici principala cauza care a dus la dezastrul financiar din Grecia.
 .
De ce e metroul gratis?
Nu exista turnicheti care sa blocheze intrarea sau sa permita iesirea din impresionanta retea subterana a metroului din Atena, iar cetatenii sunt in schimb rugati sa "valideze" tichetele inainte de imbarcarea in trenuri.
Putini se sinchisesc insa de asta pentru ca nimeni si nimic nu-i obliga.
Nu e nicio surpriza: a fi risipitor cu banii la scala Herculeana - de la proprietarul celui mai mic magazin, pana la personaje importante din lumea politica si oameni de afaceri marcanti - a devenit parte din viata Greciei, la fel ca ouzo sau maslinele.
Mai mult decat atat, pe langa faptul ca nu platesc nimic pentru biletele de metrou, grecii nu au platit niciun cent din pretul de 1,5 miliarde de lire sterline (aprox. 1,6 miliarde de euro) cat a costat construirea metroului.
Acesta a fost, dupa cum scriu jurnalistii britanici "un cadou" din partea Uniunii Europene pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2004.
La acea data era binecunoscut traficul rutier infernal din capitala Greciei. .
Caile ferate:
salarii de lux, venituri de 80 de milioane de lire (aprox. 89,05 de milioane de euro), cheltuieli de 500 de milioane de lire (aprox. 556,6 de milioane de euro)
Pe langa acest "cadou" mai este un aspect deloc de neglijat in conditiile actualei crize economice. Salariul mediu al angajatilor de la caile ferate grecesti este de 60.000 de lire sterline pe an (aprox. 66,788 de euro).
Desi se obtin 80 de milioane de lire (aprox. 89,05 milioane de euro) din vanzarile de tichete, pentru cei care nu sunt locuitori ai Atenei, cheltuielile companiei se ridica la 500 de milioane de lire anual (aprox. 556,6 milioane de euro).
"Avem o companie de cai ferate care este falimentara, fara niciun dubiu.
Si cu toate astea, nu e singura companie din Grecia care are asemenea salarii", a declarat fostul ministru grec al finantelor, Stefans Manos.
.
Evaziunea fiscala vazuta din elicopter
"Mii de locuitori din nordul Atenei au fost identificati cu ajutorul elicopterului ca detin piscine si nu platesc niciun impozit, cum ar trebui. 300 de "fraieri" le-au declarat.
Restul gasesc metode ingenioase ca sa scape de un Fisc sub-dimensionat si care oricum inchide ochii in fata acelora care nu vor sa plateasca taxele si impozitele.
Guvernul a publicat o lista cu 70 de doctori care au inselat statul cu sume uriase, dar un oftalmolog a declarat la un post de radio ca "numai prostii platesc taxele".
"Prostii de europeni, poate", scriu la randul lor jurnalistii de la The Telegraph.
Cei care colecteaza taxele se plang ca datornicii platesc 20% din sume si apoi dispar.
Economistii estimeaza ca cei din sectorul privat suporta greul, in timp ce angajatii de la stat scapa fara sa plateasca.
.
Maseurii si cofetarii se pensioneaza la 50 de ani
In mod ridicol, dupa cum scrie Daily Mail, maestrii cofetari, prezentatorii de radio, frizerii si maseurii din baile cu abur se numara printre cele 600 de profesii in care este permisa pensionarea la 50 de ani, cu o pensie de stat care reprezinta 95% din salariul anual castigat in ultimele 12 luni de munca.
Uluitor, doar 5.000 dintre cei 12 milioane de greci admit ca au salarii anuale de peste 90.000 de lire sterline (aprox. 100.000 de euro).
.
Cum s-a ajuns la colapsul financiar?
Daily Mail puncteaza ca :
"Grecia s-a bazat prea mult pana acum pe banii proveniti de la Uniunea Europeana, in special pe cei veniti din tarile nordice, foarte bogate.
Grecia a practicat acest sistem din 2001 cand a intrat in UE.
Fondurile au curs catre Grecia din toata Europa, iar grecii au inceput sa cheltuie de parca nu ar mai fi existat ziua de maine .
Banii au "inundat" toate sectoarele vietii publice.
Ca rezultat, de pilda, sistemul educational grecesc are de patru ori mai multi  profesori per elev decat Finlanda, care este tara cu cel mai inalt nivel de educatie din Europa".
"Daca grecii ar fi strans cureaua mai mult si ar fi platit taxele catre propriul stat, poate acum, votantii europeni nu ar mai simti aceeasi aversiune fata de ei", concluzioneaza Daily Mail.         Acesti oameni josnici au condus si conduc lumea!!!

Primim cele de mai jos însotite de jurmătorul mesaj semnat „Simona” :
Sunt socata!!! Trebuie sa cititi tot, pana la capat, eventual dati cklick si pe linkuri. Acesti "oameni" sunt, de-a dreptul, DIABOLICI! Mai ales, David Spangler! Dar, nu numai el!!! Viitorul pare din ce in ce mai cumplit. Numai Dumnezeu ne mai poate salva!

Va las pe fiecare sa "evaluati" intentiile lor criminale:

======================================================


     "Societatea nu face nici o afacere, daca permite degeneratilor sa-si perpetueze specia."
       Theodore Roosevelt
    "Malthus a fost justificat, realitatea a fost surprinsa bine de Malthus. Lumea a treia este suprapopulata, este un dezastru economic, si nu exista nici un mod în care acestea ar putea ieşi din ea cu această populaţie în creştere rapidă. Filozofia noastră este: înapoi la sat ".
     
Dr. Arne Schiotz, World Wildlife Fund, Director de conservare, a declarat astfel, în mod ironic, în 1984:
    "O populaţie totală mondială de 250-300 de milioane de persoane, cu 95% mai putin decat in prezent, ar fi ideal."
    
Ted Turner, intr-un interviu pentru revista Audubon :
     "Există o singură temă în spatele eforturilor noastre: - trebuie sa reducem nivelul populaţiei. Iar guvernele trebuie sa ne foloseasca metodele pentru a obtine rezultate curate si frumoase, sau vor primi  mizeria pe care o avem în El Salvador, sau în Iran sau în Beirut. Populaţia este o problemă politică. Odată ce populaţia este scapata de sub control, este nevoie de guvern autoritar, chiar fascist, pentru reducerea ei.... Programul nostru în El Salvador nu a functionat. Nu am avut infrastructura care să-l susţină. Au fost al naibii de multi oameni ... Pentru a reduce într-adevăr populaţia, rapid, va trebui să trimiteti toţi bărbaţii la luptă şi sa ucideti un număr semnificativ de femei fertile ...Cel mai rapid mod de a reduce populatia este prin foamete, ca şi în Africa, sau prin boli cum ar fi Moartea Neagra .... "
     
Thomas Ferguson, Departamentul de Stat pentru Populaţie:
     "In cautarea unui nou dusman care sa ne uneasca, ne-a venit ideea cu poluarea, amenintarea incalzirii globale, lipsa apei, foametea şi potrivirea proiectelor de lege dupa ele.... Dar , uneori, în desemnarea lor ca inamic, cădem în capcana de a confunda simptomele de cauzele. Toate aceste pericole sunt cauzate de intervenţia umană şi numai prin schimbarea atitudinilor şi a comportamentului oamenilor acestea pot fi depăşite. Atunci inseamna ca inamicul real este chiar umanitatea. "

    
Alexander King, Bertrand Schneider - Fondator şi respectiv secretar, Clubul de la Roma, „Prima revoluţie globală” Pag 104-105, 1991:
     "Un cancer este o multiplicare necontrolată a celulelor, iar explozia demografică este o multiplicare necontrolată de oameni ... Noi trebuie să mutam eforturile noastre de la tratarea simptomelor la extirparea cancerului. Operaţiunea va cere multe decizii aparent brutale şi lipsite de inimă.. . "
     
Paul Ehrlich , profesr la Stanford,în cartea : „Bomba numita Populaţie”:
     “Pamantul e bolnav de cancer, iar cancerul sunt oamenii”.
    
Merton Lambert, formator in cadrul Fundatiei Rockefeller:
   "Eu cred că suprapopularea umană este problema fundamentală pe Pământ astăzi. Noi, oamenii, am devenit o boala: „Virusul-Om”."
    "Primele mele trei obiective principale ar fi :  reducea populatiei umane la aproximativ 100 de milioane în întreaga lume, distrugerea infrastructurii industriale şi in al treilea rand sa vad cat mai multe zone pustii."
   
Dave Foreman:
    "În scopul de a stabiliza populatia lumii, trebuie să eliminam 350.000 de oameni pe zi. Acesta este un lucru oribil pe care trebuie să il spun, dar este la fel de rău să nu-l spun. "
    
J. Cousteau, 1991 explorator şi reprezentant UNESCO:
     "Noi trebuie să vorbim mai clar despre sexualitate, contracepţie, despre avort, despre valoarea controlului populatiei, deoarece, pe scurt, criza ecologică este criza populaţiei. Reduceti populaţia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienti oameni pentru a face atat de multe  daune ecologice. "

    
Mihail Gorbaciov :
     "Azi, America ar fi indignata dacă trupele ONU ar intra in Los Angeles pentru a restabili ordinea. Mâine vor fi recunoscatori! Acest lucru va fi valabil mai ales dacă li s-a spus in prealabil că exista infiltrate in mijlocul lor amenintari din afara, indiferent dacă sunt reale sau fictive, care pun in pericol însăşi existenţa noastra. Aceasta va fi valabil si in cazul tuturor popoarelor din lume iar ele  vor dori sa fie eliberate de acest rău. Singurul lucru de care fiecare om se teme este necunoscutul. Atunci când este prezentat acest scenariu, drepturile individuale vor fi de bună voie abandonate de catre oameni, mai ales daca bunastarea lor va fi garantata de către Guvernul Mondial. "
     
Dr. Henry Kissinger, Conferinţa Bilderberg, Evians, Franţa, 1991:
     „ Ilegal o putem face imediat. Constitutional va dura putin mai mult ...
     
Dr. Henry Kissinger, New York Times, 28 octombrie 1973:
      "Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia, pentru că economia SUA va necesita cantitati tot mai mari de minerale din străinătate, în special din ţările mai puţin dezvoltate".
      "Puterea este cel mai puternic afrodisiac."
      "Persoanele în vârstă sunt consumatori inutili"
      "Populaţia lumii trebuie să fie redusa cu 50%"
     
Dr. Henry Kissinger:
     "Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majora credibila şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială. "
    
David Rockefeller:
      "Războiul şi foametea nu sunt eficiente. În schimb, boala a oferit cel mai eficient şi mai rapid mod de a ucide miliardele care trebuie să moară în curând pentru a fi rezolvata criza populatiei. SIDA nu este un criminal eficient, deoarece este prea lent. Candidatul meu favorit pentru eliminarea a 90 la sută din populaţia lumii este Ebola (Ebola Reston), deoarece este extrem de letala şi ucide în cateva zile, în loc de cativa ani. Trebuie sa crestem mortalitatea cu 90%  la om. Uciderea oamenilor... Gândiţi-vă la asta... Ştiti, gripa aviara e buna, de asemenea. Pentru ca cel care supravieţuieste, va ingropa mai apoi nouă "
     
Dr. Eric Pianka . Profesor de ecologie evolutiva la Universitatea din Texas , a arătat soluţii pentru reducerea populaţia lumii la o audienţă cu privire la controlul populaţiei:


     "Nimeni nu va intra în Noua Ordine Mondială decat in cazul în care el sau ea va face o promisiune pentru a se închina lui Lucifer. Nimeni nu va intra în New Age cu excepţia cazului în care el va lua o iniţiere luciferica. "
     
David Spangler, director al Iniţiativei Planetare, Organizaţia Naţiunilor Unite si unul din fondatorii curentului New Age ! :
     "Suprapopularea este in prezent vasta, mult dincolo de capacitatea planetei. Ea nu va răspunde la reducerea viitoare a ratei natalităţii prin metode contraceptive, sterilizare şi avort, dar trebuie ca  sa reducem în prezent  cat mai mult populatia. Acest lucru trebuie realizat prin orice mijloace necesare. "
     
Iniţiativa pentru Carta Naţiunilor Unite ECO-92 PAMANT:
     "În America de Sud, guvernul Peruan merge din uşă în uşă facand presiuni asupra femeilor care urmează să fie sterilizate şi el e finanţat de dolari american pentru a face acest lucru."
     
Mark Earley în „The Wrong Kind of Party Christian Post ”10/27 2008 :
     "Femeile în Ţările de Jos, care sunt considerate de către stat ca sunt  mame improprii ar trebui să fie condamnate la a lua contraceptive pentru o perioadă determinată de doi ani."
    
Marjo Van Dijken (autor al proiectului de lege în Ţările de Jos), în http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/nov/04/humanrights-women Guardian :
     "Menţinerea umanitatii sub 500 milioane, în echilibru perpetuu cu natura"
     
Anonim , citat aflat pe una din pietrele Georgia Guidestones :
     "Dacă m-aş reîncarnat, aş dori să revin pe pământ ca un virus ucigas care sa reduca populatia umana."  
      "Creşterea populaţiei umane este, probabil, singura şi cea mai gravă ameninţare pe termen lung, pentru supravieţuire. Suntem în pragul unui dezastru major în cazul în care aceasta crestere nu este temperată - nu doar pentru lumea naturii, ci si pentru lumea oamenilor. Cu cat sunt mai multe persoane, cu atat mai multe resurse vor consuma, si implicit va fi mai multă poluare ."
     Prinţul Phillip, soţul reginei Elisabeta, Ducele de Edinburgh, lider al World Wildlife Fund:

     "Graviditatea ar trebui să fie o crima pedepsibila împotriva societăţii, cu excepţia cazului în care părinţii  deţin un permis de la guvern. Toţi potenţialii părinţi ar trebui să fie indemnati la  a folosi produse chimice contraceptive, guvernul furnizand  antidoturi cetăţenilor alesi pentru fertilizare.."
     
David Brower, directorul executiv Sierra Club:
     "Principiul care sustine vaccinarea obligatorie este suficient de raspandit iar cel de tăiere a trompelor uterine ar trebui sa fie la fel."
      "Este mai bine pentru toată lumea, dacă în loc de a aştepta executarea degeneratilor pentru infracţiuni, sau de a-i lasa sa moara de foame in imbecilitatea lor, societatea ii va împiedica, pe cei care sunt în mod vădit inapti, să continue soiul lor ... Trei generaţii de imbecili sunt de ajuns.
     
Oliver Wendell Holmes, Curtea Suprema de Justitie, SUA :
     "Sincer am crezut că la acea data Roe s-a decis si am avut temeri cu privire la creşterea populaţiei, în special de creştere în rândul populaţiilor care nu vrem să aiba prea multi urmasi."
     
Curtea Suprema de Justitie Ruth Bader Ginsburg :
     "Un regim planetar ar trebui sa fie responsabil pentru determinarea populaţiei optime in intreaga lume dar şi in fiecare regiune şi pentru a arbitra diferitele ţări în impartirile regionale. Controlul mărimii populaţiei ar putea să rămână responsabilitatea fiecărui guvern, dar regimul planetar ar trebui sa aiba puterea de a aplica limitele convenite. "
    
John P. Holdren, consultant in stiinta a lui Obama:
     "Directia pe care o urmeaza Rockefellerii şi aliaţii lor este de a crea un guvern intr-o lume care combină supercapitalismul şi comunismul în acelaşi cort, toate aflate sub controlul lor .... Ma refer la o  conspiraţie? Da. Si sunt convins că există un astfel de complot internaţional în domeniu, aplicat si planificat de mult timp, şi care este incredibil de rău în intenţie. "
     
Congresmanul Larry P. McDonald, 1976, ucis într-un zbor al Liniilor Aeriene Coreene , doborât de către Uniunea Sovietică:
     "Astăzi lumea are 6.8 miliarde de oameni. Si ar putea creste până la aproximativ nouă miliarde. Acum, dacă am face o treabă foarte eficienta cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate si control a reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10 sau chiar 15 la suta..!" 
               Rockefeller si elita mondiala:
                                    http://piatza.net/nick-rockefeller-si-a-dat-drumul-la-limba/
       Regizorul şi realizatorul de documentare american Aaron Russo analizează în detaliu pentru prima dată mărturisirile uluitoare ale lui Nick Rockefeller, inclusiv predicţiile sale legate de evenimentele de la 11 septembrie şi înscenarea terorismului, fondarea de către familia Rockefeller a mişcării feministe şi planul ultim al elitei mondiale de reducere a populaţiei şi de implanturi cu microcipuri.

Într-un interviu, regizorul Aaron Russo povesteşte cum a verificat mărturisirile şocante ale lui Nick Rockefeller care i-a spus personal că scopul ultim al elitei mondiale este de a se ajunge la o populaţie controlată prin microcipuri şi că războiul împotriva terorismului e o înscenare. Rockefeller a prezis cu unsprezece luni înainte ØevenimentulØ din 11 septembrie care a declanşat invadarea Irakului şi Afganistanului. De asemenea, Rockefeller i-a spus lui Russo că familia sa a fondat şi finanţat mişcările feministe cu scopul de a distruge familiile şi că reducerea numărului populaţiei este un scop fundamental al elitei mondiale.
Rockefeller a încercat să-l recruteze pe Russo în elită:
Aaron Russo este probabil cunoscut mai ales pentru realizarea filmului „Trading Places” – „Pariul”, în care joacă Eddie Murphy. Un alt proiect, însă, l-a adus în atenţia opiniei publice: documentarul său „ America – From Freedomto Fascism” – “ America – de la libertate la fascism”, despre infracţiunile de delapidare din sistemul de rezervă federală.

Deşi bolnav de cancer, Russo şi-a făcut timp între tratamente să realizeze interviuri cu Alex Jones, realizator de emisiuni radio şi documentarist ca şi el, lansând astfel o serie de declaraţii incendiare despre ceea ce Rockefeller îi spusese referitor la direcţia în care este lumea orientată în prezent de către elita mondială.

Cum a ajuns Russo să afle toate aceste informaţii de la Nick Rockefeller ? După difuzarea unuia dintre filmele sale de succes, „Mad as Hell”, Russo a s-a implicat în politică. În timpul campaniei electorale pentru fotoliul de guvernator al statului Nevada, Russo a fost remarcat de către Rockefeller şi i-a fost prezentat acestuia de către o femeie procuror. Observând pasiunea şi capacitatea lui Russo de a declanşa schimbări, Rockefeller a început o misiune subtilă de recrutare a lui Russo în această elită.

Ca membru al elitei, lui Russo i se promite un cip marcat special

În timpul unei conversaţii, Rockefeller l-a întrebat pe Russo dacă este interesat să intre în Consiliul Relaţiilor Externe (CRE) – Council on Foreign Relations (CFR), dar Russo a refuzat invitaţia, spunând că nu este interesat să asuprească oamenii; în replică, Rockefeller l-a întrebat cu sânge rece de ce i-ar păsa de „sclavi”.

„L-am întrebat care este rostul acestor lucruri”, spune Russo, „aveţi toţi banii din lume, aveţi toată puterea necesară, care e scopul final, atunci?” Rockefeller a răspuns (parafrazând): „Scopul final este să fie toţi implantaţi cu cipuri, să controlăm întreaga societate, iar bancherii şi elita să controleze lumea”.
Rockefeller chiar l-a asigurat pe Russo că dacă ar intra în elită, cipul său ar fi marcat special astfel încât să se evite controlul nedorit de către autorităţi.

Russo susţine că Rockefeller i-ar fi spus cu 11 luni înainte de 11 septembrie: „trebuie să se producă un eveniment în urma căruia să invadăm Afganistanul, să construim conducte de petrol prin marea Caspică, să invadăm Irakul, să ocupăm Orientul Mijlociu şi să mergem după Chavez în Venezuela”.

Rockefeller i-ar mai fi vorbit lui Russo despre faptul că în curând soldaţii îl vor căuta prin peşteri pe Osama bin Laden şi că va fi un „un război nesfârşit al terorii, în care nu va exista niciun duşman şi totul va fi o imensă cacealma, astfel încât guvernul să domine poporul american”, susţine Russo, care a mai precizat că Rockefeller râdea într-un mod cinic în timp ce îi făcea această predicţie uluitoare.

Mişcarea feministă sprijinită pentru distrugerea familiei tradiţionale

Într-o discuţie ulterioară Rockefeller l-a întrebat pe Russo ce crede despre mişcările de emancipare feministe. Russo a răspuns că el consideră că aceste mişcări luptă să obţină pentru femei drepturi egale cu cele ale bărbaţilor, de a munci şi de a fi plătite în mod egal, aşa cum s-a obţinut şi dreptul la vot. Acest răspuns i-a stârnit râsul lui Rockefeller: „Eşti fraier! Să-ţi spun despre ce este vorba, de fapt: noi, clanul Rockefeller am fondat mişcările feministe: noi! Noi deţinem toate ziarele şi toate televiziunile – Fundaţia Rockefeller”.

Rockefeller i-a explicat lui Russo care sunt cele două motive principale pentru care familia sa a finanţat mişcarea feministă: în primul rând, înainte de luptele pentru drepturi ale femeilor, bancherii nu puteau impune taxe pentru jumătate de populaţie; în al doilea rând, aceasta mişcare determină ca şcolarizarea copiilor să se facă de la vârste mult mai mici, devenind posibilă mult mai uşor îndoctrinarea copiilor care sunt învăţaţi să privească statul drept prima familie, desfiinţând astfel modelul familiei tradiţionale.

Această revelaţie completează afirmaţiile anterioare ale pionierei feministe Gloria Steinem, conform cărora CIA a finanţat revista Ms. Magazine, în cadrul aceleiaşi strategii de distrugere a modelelor tradiţionale de familie.

Reducerea populaţiei la jumătate

Rockefeller a subliniat în repetate rânduri că „oamenii trebuie să fie conduşi” de o elită, iar unul din mijloacele care ar duce la această stăpânire este reducerea populaţiei. „Sunt prea mulţi oameni în lume” zicea el şi numărul oamenilor trebuie redus la cel puţin jumătate.

O problemă care a scăpat de sub controlul elitei, după cum reiese din conversaţiile lui Rockefeller cu Russo, este conflictul dintre Israel si Palestina. La un moment dat soluţia gravita în jurul ideii de a da fiecărui cetăţean israelian câte un milion de dolari şi de a-i muta în statul Arizona .
 

      Interviu cu Alfred Lambremont Webre - directorul Institutului pentru Cooperare in Spatiu (ICS)


Am 67 de ani. M-am nascut într-o baza navala din Florida , în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Locuiesc în Vancouver. Sunt Doctor în Drept si Judecator al Tribunalului din Kuala Lumpur pentru crime de razboi. Sunt casatorit, am un fiu si doua fiice vitrege. Traim într-un univers de origine inteligenta. Sunt dovezi ca exista civilizatii etice mai avansate decât a noastra, care participa la procesul nostru de dezvoltare.

Dati-mi dovezi.
Exista declaratii ale angajatilor guvernului Statelor Unite, care atesta ca au participat în programe secrete de relationare cu anumite civilizatii extraterestre.
Aceasta înseamna ca deja a avut loc contactul cu extraterestrii?
Da, dupa spusele acestor martori guvernul Statelor Unite lucreaza cu ei în secret înca din anii 50.
???
Andrew Basiago, fiul unui oficial CIA, a fost înscris la vârsta de 7 ani într-un program secret pentru copii super-dotati care erau antrenati sa devina ambasadori înaintea raselor extraterestre.
Vreun contact?
A avut loc o întâlnire cu 3 astronauti de pe planeta Marte. În ianuarie 2009, Virginia Olds, angajata a CIA, a confirmat ca CIA stie ca exista o civilizatie umanoida ce traieste la suprafata lui Marte.
???
Credem ca în anul 9500 î.Hr. fragmente ale supernovei Vela au intrat în sistemul nostru solar si au distrus ecologia de pe Marte. Martienii, cu vreo 1.500 de ani mai avansati decât noi etic si tehnologic, s-au refugiat sub pamânt.
..
În decembrie 2008 am publicat un raport ce includea fotografii facute de robotul NASA, Rover Spirit, în care se identifica anumite specii de umanoizi, animale si structuri, la suprafata lui Marte. Îl puteti vedea pe siteul Exopolitics.
Existra 3 astronauti care ne asigura ca au vazut viata extraterestra.
Da, Buzz Aldrin care a calatorit cu Apollo XI spune ca la sosirea pe Luna, în 1969, erau doua nave extraterestre mari în jurul marelui crater; versiunea lui a fost verificata de mai-marii oficiali ai NASA.
Am ramas fara cuvinte.
Doctorul Steven Greer, director al Proiectului „Disclosure” (Dezvaluire), a adunat mai mult de 500 de marturii de la armata, guvern si inteligente de ordin superior, care sunt martori ai prezentei extraterestre, iar aceste dovezi au fost facute publice în mai 2009, la Clubul National de Presa din Washington.
Mexic , Chile , Brazilia si Peru si-au facut publice arhivele despre OZN-uri.
Recent si Franta, Suedia, Danemarca si Marea Britanie, care a scos la lumina 7.200 de dosare OZN adunate de D155, o unitate secreta a Ministerului Apararii.
De ce nu se dezvaluie existenta vietii pe Marte?
Din ratiuni politice. Vom insera o întrebare, invocând legile libertatii de informare, pentru ca NASA sa recunoasca viata inteligenta de pe Marte.
Iar martienii de ce nu se prezinta ei însisi în societate?
Planeta noastra este una de ordin inferior si banuim ca se afla într-o carantina impusa de catre conducerea universului.
Si aceasta carantina se încheie acum...
Credem ca civilizatiile etice extraterestre au utilizat fenomenul OZN pentru a ne obisnui cu existenta lor, iar între 2010 si 2020 putem începe sa avem relatii deschise cu aceste civilizatii.
Si primul contact va fi cu martienii?
Da, deoarece exista multe avantaje mutuale: ei ne pot da tehnologii si cunoastere, iar noi avem o planeta verde pretioasa pe care ei pot emigra.
Cum functioneaza universul?
Exista multe dimensiuni si universuri paralele cu al nostru. Unele civilizatii extraterestre vin din alta dimensiune, alt univers paralel, de aceea OZN-urile pot aparea si disparea.
Cum sunt aceste civilizatii mai evoluate?
Se pare ca traim într-un univers organizat, iar civilizatiile mai etice au reusit sa domine dimensiunea Timp si probabil ca ele sunt cele ce vor dezvolta realitatea noastra.
...Dar suna teribil.
Dupa unele teorii, evoluam în forma acelerata pentru a abandona economia de razboi permanent si pentru a o transforma într-o economie sustenabila. Constiinta umana se dezvolta pentru a intra în vârsta universala si pentru a se relationa în mod deschis cu aceste alte civilizatii.
...Ne-ati putea da o mâna de ajutor.
Exista o norma primordiala: nu se intervine în evolutia unei civilizatii de pe alta planeta. Dar în foarte putin timp omul va învata sa foloseasca teleportarea cuantica si sa scoata energie din spatiu. Suntem într-o era de tranzitie, în care trebuie sa decidem daca mergem catre distrugere ori catre evolutie.

Ocupatia dumneavoastra consta în a studia marele guvern al universului?
Exopolitica este o stiinta sociala care studiaza relatiile dintre civilizatia noastra umana si alte civilizatii inteligente din univers. Unul din primii nostri pasi pentru diplomatia universala va fi prin intermediul civilizatiei martiene.

Înteleg.
Personal, lucrez cu doctorul Norman Miranda, seful de cabinet al presedintelui Ansamblului General al ONU, pentru ca ONU sa reprezinte Pamântul în fata civilizatiei de pe Marte.

Alfred Lambremont Webre
E posibil ca acest interviu sa va lase la fel de perplecsi ca si pe mine, dar luati aminte la marturiile celor care au participat la Summit-ul European de Exopolitica din 2009 – astronauti de la NASA si Agentia Spatiala Rusa, care afirma ca a existat contact cu civilizatiile extraterestre – si la cele ale organizatorului sau, Webre, autorul Exopoliticii (Vesica Piscis), Procuror General al Agentiei pentru Protectia Mediului din New York si consultant al Fundatiei Ford; ex-profesor de economie la Yale si Universitatea Texas; delegat în conventia democrata din Texas, în 1996 (Clinton-Gore).
Ei vorbesc de o realitate martiana, daca e cert: exista oare mai mult decât atât, la scara galactica?

Un profesor de egiptologie confirma faptul ca piramidele sunt opera extraterestrilor!

 
Într-o scurta declaratie socanta, aparuta pe site-ulAllnewsweb.com, dr.Ala Shaheen, seful departamentului de arheologie al Universitatii din Cairo, a relatat faptul ca ar putea fi adevarata informatia precum ca extraterestrii au construit celebrele piramide egiptene.

Fiind întrebat mai departe de dl Marek Novak, un delegat din Polonia, daca aceste piramide ar putea contine tehnologii extraterestre sau chiar un OZN în structura sa, Dr. Shaheen a fost foarte vag în raspuns si a declarat doar atât: “Nu pot confirma sau nega acest lucru, dar, în interiorul piramidei se afla ceva ce nu apartine lumii noastre”.

Delegatii la conferinta privind arhitectura Egiptului antic au fost socati de aceasta afirmatie, dar Dr. Shaheen a refuzat sa faca alte declaratii privind legatura extraterestra cu OZN-urile. Despre Dr. Shaheen puteti afla mai multe informatii pe site-ul sau personal: http://www.alaashaheen.com/
 
 
2. Delincvenţa haosului intern : DE LA STAREA GENERALĂ LA CE A ADUS „PUNCTUAL” BACALAUREATUL 2011 
                                Cum ne vom pierde ţara?
                                                                                                               de Adrian Majuru

La începutul anilor '20, Ion I.C. Brătianu, prim-ministrul de atunci al României, a ales o manieră insolită să adreseze un mesaj tinerilor. În povestea noastră au fost elevii Liceului „Sf. Sava" din Bucureşti, iar momentul ales: deschiderea noului an şcolar. Politicianul a intrat în fiecare clasă a liceului însoţit numai de directorul liceului (şi nu de o pletoră de politruci şi inspectoraşi obedienţi cum se întâmplă azi) şi le-a adresat tinerilor de atunci următorul mesaj: „Generaţia mea a avut un ideal: să înfăptuiască România Mare! Şi acum o avem! Generaţia voastră trebuie să înveţe şi să lupte să o păstreze. Acesta să fie idealul vostru!".
Vi-l puteţi imagina pe Traian Băsescu intrând într-o clasă de liceu pentru a le vorbi tinerilor despre un ideal în viaţă? Duplicitarul Traian Băsescu şi camarila lui de obedienţi şantajabili au un alt ideal: acela de a distruge România, iar mesajul său către tineri a fost îndemnul de a-şi părăsi ţara!
Cum se poate distruge o ţară? Nu vă gândiţi la un conflict armat intern sau la vreo agresiune externă. România este suficient de bine articulată pentru a funcţiona un astfel de plan. Atunci s-a trecut la planul B în trei variaţiuni. Cuiva, asta este foarte clar, îi trebuia un personaj şantajabil, fără scrupule, agresiv şi insensibil cu propria-i familie, personaj căruia să i se confere multă putere. Iar cu această putere, respectivul lider politic să-şi construiască o camarilă de derbedei politici, care să-i semene. Dar aţi observat un amănunt? Cel din umbră a ales un lider „însmenat", cu un handicap vizibil: astigmatism. Un personaj care îi urăşte pe cei normali şi, de aceea, mâna dreaptă a liderului este tot un marginal al lumii normale: un prim-ministru bolnav de nanism hipofizar! Un pitic care, la rândul său, îi urăşte pe cei normali. Şi apoi au pus în practică idealul politrucului Aurel Baranga şi anume, au acceptat în camarila lor români, cu condiţia să fie proşti şi cât mai mari lichele!
Apoi, un al doilea amănunt trecut sub tăcere, dar foarte important pentru Cel din umbră este următorul: mulţi dintre membrii Guvernului României sunt penticostali, baptişti sau din alte secte neoprotestante! Şi Emil Boc este neoprotestant! Ce spune oare prolificul într-ale mercantilismului, mult prea tânărul patriarh al României, Daniel? Cum îşi apără el turma dezorientată de foamete şi sărăcie, ca păstor şef? Sau poate că şi-a vândut turma pentru micile bucurii ale unei vieţi îndestulate? Deoarece este foarte posibil ca, într-o Românie regionalizată şi apoi dezmembrată, neoprotestanţii să poată „exploda" demografc mai eficient.
Revenind, avem o camarilă de estropiaţi care a primit o misiune: distrugerea sistematică a
României!
Foarte puţini ştiu faptul că o ţară poate dispărea prin plictiseală, lehamite, dezamăgire, resemnare, lipsă de reacţie. Traian Băsescu a „lucrat" la asta în cele două mandate. Dezbinând toate categoriile sociale şi alimentând conflicte, nu interetnice, ci interprofesionale (pacienţi împotriva medicilor, elevi şi părinţi împotriva profesorilor, oameni obişnuiţi împotriva funcţionarilor etc.), camarila băsesciană a creat o atmosferă rarefiată unde abia se mai poate supravieţui. Iar atunci când oxigenul se risipeşte, nu mai poţi fi atent la modificările din peisaj.
În momentul de faţă, România se contractă, se află în pragul imploziei sociale. România se prăbuşeşte lent, în interior pregătindu-se explozia finală. Şi această explozie finală va avea ca rezultat dezmembrarea teritorială a ţării. Iar acum intrăm în etapa a doua a planului cu trei variaţiuni: contractarea administrativă. Foarte uşor de realizat într-o societate dezbinată, umilită, redusă la tăcere şi transformată într-o magmă lipsită de reacţii, insensibilă la nevoile celuilalt.
Aici trebuie să introducem un avertisment care vine din istorie: România a suferit contractări administrative numai sub regim de dictatură. În 1939 şi 1950. Regele Carol al II-lea şi camarila sa de obedienţi politici (de mare nivel cultural totuşi faţă de maimuţoii şi mardeiaşii politici de azi) au împărţit pentru prima oară România în regiuni. Bucureştiul făcea parte din regiunea „Bucegi", care, alături de judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Teleorman, Vlaşca (azi Giurgiu) şi Ilfov, mai cuprindea şi, atenţie, judeţele Trei Scaune (azi Covasna) şi Braşov! Regele Carol al II-lea a eliminat administrativ orice formă de iredentism maghiar. În centrul Transilvaniei se afla regiunea „Mureş" formată din judeţele: Mureş, Ciuc şi Odorhei (azi Harghita), dar şi judeţele majoritar româneşti Alba, Sibiu şi Făgăraş (jumătatea de vest a judeţului Braşov de azi). Şi apoi, la 1939 nu au fost desfiinţate nici judeţele şi nici plăşile din interiorul judeţelor. În toamna anului 1940, după căderea regimului carlist au dispărut şi regiunile sale. Regimul comunist de la începutul anilor '50, când ne aflam sub ocupaţie sovietică, a împărţit România, din nou, în regiuni. Cu acest prilej apare în interiorul ţării Regiunea Autonomă Maghiară, deoarece în partidul muncitoresc român de atunci se aflau mulţi etnici maghiari cu o foarte mare influenţă la Moscova. Aici va trebui luată în calcul influenta comuntitate khazară, de origine turanică, origine pe care o au atât maghiarii, cât şi secuii. Dar aceasta este o altă poveste, deşi nu foarte îndepărtată de aceea a articolului de faţă. În regiunea autonomă maghiară a anilor '50, cetăţenii României intrau cu un act special eliberat de autorităţi. Era vremea când Braşovul se numea „Oraşul Stalin". Nicolae Ceauşescu readuce România la tradiţia judeţelor în anul 1968, anulând şi Regiunea Autonomă Maghiară. A fost semnul că românii preluaseră puterea şi influenţa în Partidul Comunist.
Astăzi se încearcă regionalizarea României prin decizie unilaterală, ceea ce este un semnal clar de dictatură, însă Traian Băsescu şi camarila lui de derbedei politici nu reprezintă puterea, ci numai instrumentul ei! Îndată ce se va contura zona zisă a Ţinutului Secuiesc, vor urma desprinderea acestei zone din România şi transformarea acestui ţinut într-o citadelă ideologică folosită pentru ruperea şi altor părţi din România. Acest din urmă pas este a treia variaţiune a planului, şi care este foarte aproape.
Şi un altim avertisment: România este ultima piatră de încercare pentru linia neconturată pe deplin a graniţei trasate de Samuel Huntington. Acestui proiect i-au căzut victimă două state federale: Iugoslavia şi Cehoslovacia. Până şi URSS a „renunţat" strategic la republicile sale, în aşteptarea unei eventuale retrasări de frontieră cultural-ideologică. Căci Planul Huntington a mai însemnat şi apariţia statelor baltice independente. Pentru România, un astfel de plan nu va reuşi decât prin trădarea unora din interiorul cetăţii, trădători care mai întâi vor dezbina şi înfometa locuitorii cetăţii pentru ca apoi, profitând de degringoladă sau lehamitea celor mulţi, să deschidă porţile asediatorilor. Acesta este Traian Băsescu: un trădător fără scrupule, însă destul de grăbit în trădarea sa. De aceea nu poate nici să păcălească la nesfârşit un popor întreg şi nici să finalizeze vreunul din planurile sale decât prin forţă. Iar acestei agresiuni mizerabile trebuie să i se răspundă prin revolta imediată şi fermă a poporului român umilit şi trădat, iar derbedeii politici, eliminaţi din peisaj fără remuşcări.

 


DOUA INTERVIURI DE ION LONGIN POPESCU:                                                  Acad. Florin Constantiniu,
                                                  CARE SPUNE:


"Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii"

De 21 de ani trăim vremuri pretins istorice. Totul a început la Revoluţie, când grupurile de tineri care ocupau Comitetul Central strigau exaltaţi: "Istorie, istoriee...". De atunci, aşteptăm mereu să se întâmple ceva istoric. Aşteptăm ca cineva, un om de cultură sau un politician providenţial, să ne spună că ştie încotro trebuie să meargă ţara, că există un plan naţional de dezvoltare. De fapt, vrem să ne vedem pe noi înşine în postura de făcători de istorie. Din păcate, în alegeri, nu ne-am votat "visătorii" potriviţi. Nimeni n-a "visat" pentru ţară şi pentru naţiunea română, ci eventual doar pentru sine, pentru ai săi şi ai partidului său. Mulţumită politicienilor, în ultimii 21 de ani, România aproape că a fost scoasă din istorie. Nici unul dintre ei n-a avut curiozitatea să deschidă o carte de istorie, pentru a găsi acolo un îndreptar, un ghid de orientare, o soluţie anticriză. Dimpotrivă, ajunşi la putere, politicienii au scos istoria pe tuşă, marginalizând-o în şcoli şi universităţi, împreună cu latina - limba întemeietoare a românilor. În faţa acestui "holocaust" aplicat trecutului românesc, un istoric de mare anvergură, precum este academicianul Florin Constantiniu, nu poate decât să plângă, să se răzvrătească sub o copleşitoare durere. Pentru domnia sa, timpurile pe care le trăim sunt atât de goale de conţinut istoric că nu-şi mai doreşte decât să dispară fizic: "Îmi doresc să scap cât mai curând din această lume de hoţie, ticăloşie şi nevolnicie, care este România de astăzi".
"Ne îndreptăm spre o sărăcire intelectuală, care va transforma România într-un deşert cultural"
- Domnule profesor, toată lumea ştie că Istoria este dispreţuită şi ignorată în ţara noastră. Cât de greşită este această atitudine din partea guvernanţilor ultimilor 21 de ani?
- Cauzele restrângerii dramatice şi regretabile a ponderii istoriei în învăţământul românesc trebuie căutate, în opinia noastră, mai întâi, în confruntarea dintre globalism şi identitatea naţională şi, apoi, în percepţia eronată a necesităţilor de pregătire intelectuală şi culturală a omului contemporan. Noile forţe economice globale îşi propun nu ocuparea unui teritoriu sau dominarea unei ţări, ci subordonarea întregii lumi. În atingerea acestui ţel, globalismul întâmpină un obstacol: identitatea naţională a popoarelor, întruchipată în statele naţionale. Identitatea naţională se hrăneşte şi din memoria istorică, şi, atunci, globalismul atacă istoria pentru a slăbi conştiinţa naţională. În al doilea rând, globalismul nu are nevoie de oameni cu un larg orizont de cultură, el vrea specialişti de nişă, performanţi într-un domeniu restrâns. Ne îndreptăm spre o sărăcire intelectuală, care va transforma România într-un deşert cultural. Cred că în predarea istoriei, a istoriei românilor în primul rând, în ultimii 21 de ani, s-a înregistrat un regres pe cât de dăunător, pe atât de condamnabil. Şcoala românească, o şcoală cu excelente tradiţii de învăţământ solid şi fertil, a fost pusă la pământ de coaliţia dintre elevii leneşi, bolnavi de socializare pe Facebook; părinţii isterizaţi de odraslele nemulţumite că trebuie "să-şi facă temele acasă", şi birocraţii plafonaţi, grijulii cu scaunele lor, nu cu educaţia, şi copiind mecanic din publicaţii străine, pentru a redacta legi, regulamente şi programe analitice. De 21 de ani se fac reforme şi iar reforme ale învăţământului, care, în realitate, subminează funcţia instructiv-educativă a şcolii. Primul pas în cretinizarea elevilor este prigoana dezlănţuită de birocraţii Ministerului Educaţiei împotriva volumului de cunoştinţe transmise elevilor. La istorie - şi nu numai la noi - s-a început cu îndepărtarea cronologiei: "Să nu încărcăm mintea elevilor cu date". Foarte bine: istoria nu este o disciplină de memorizare, ci de analiză. Dar fără repere în timp nu se pot stabili legăturile cauzale. Şi eu sunt împotriva învăţării pe dinafară a datelor lesne de găsit într-o cronologie sau într-un manual, dar - pentru Dumnezeu! - cum să înţelegi raporturile de cauză-efect dintre evenimente dacă nu cunoşti succesiunea lor în timp? Nu se doreşte ca elevii să aibă o pregătire temeinică, şi cei trei componenţi ai coaliţiei de care am amintit preferă nişte adolescenţi ignoranţi, incapabili să depăşească limbajul "mişto" şi "naşpa". Cu astfel de cetăţeni, viitorul României este sumbru.
- În timp ce bulgarii îşi împânzesc ţara cu şantiere arheologice, în căutarea tracilor cu care nu au nici o legătură, românii, urmaşi direcţi ai dacilor şi romanilor, sunt gata să cedeze străinilor, spre distrugere, vestigiile daco-romane de la Roşia Montană. Care ar trebui să fie atitudinea statului faţă de cercetarea arheologică?
- Deşi se vorbeşte de conservarea "patrimoniului naţional", nu se face nimic pentru păstrarea şi valorificarea lui. S-a găsit un alibi: nu sunt bani. Dar banii se găsesc imediat când se construiesc vile şi se achiziţionează maşini de lux. Este o ruşine că statul român nu a participat la "licitaţia Brâncuşi", pentru a achiziţiona măcar pipa unui român care a deschis drumuri noi în artă. Nu ne pasă de Brâncuşi, dar avem bani pentru branduri care nu conving pe nimeni. Spre ruşinea guvernanţilor noştri, avem mult mai puţine şantiere arheologice astăzi, în România, decât pe vremea lui Mihail Roller, de tristă amintire. Sentimentul patriotic se înfiripă la copil din interesul şi dragostea pentru vestigiile trecutului. Sentimentul istoric al continuităţii se naşte din ataşamentul pentru un monument, o cruce înălţată să veşnicească un eveniment, un mic schit, pierdut în munţi. Cine-i învaţă pe copii să le ocrotească? Grija pentru urmele înaintaşilor - vezi şi cazul Roşia Montană - ar trebui să fie un principiu sădit în conştiinţa românilor încă de pe băncile şcolii.
"Marii guru ai culturii române de astăzi nu mai vor să ştie că sunt români"
- Cui credeţi că i se datorează situaţia catastrofală în care se află astăzi România?
- Situaţia catastrofală în care se află astăzi România are, ca să spun aşa, doi responsabili, în afara crizei mondiale: clasa politică şi masa poporului român. Clasa politică postdecembristă nu a avut - indiferent de partid - nici un proiect naţional. A avut, în schimb, un unic gând: să se căpătuiască. S-a repezit asupra României cu singurul gând al îmbogăţirii. Oamenii politici au acţionat ca nişte vandali, distrugând şi jefuind totul. Mongolii, ungurii, turcii, nemţii, ruşii nu au făcut românilor atâta rău cât au făcut politicienii postdecembrişti în două decenii. Când, peste ani şi ani, se va scrie istoria timpurilor de azi, "nu vor ajunge blestemele" pentru a-i condamna pe cei care au făcut ca România să rateze o mare şansă de afirmare şi bunăstare şi să fie adusă la sapă de lemn. Dar clasa politică nu şi-ar fi putut desfăşura "opera" nefastă dacă în calea ei ar fi întâlnit rezistenţa hotărâtă a opiniei publice, manifestarea viguroasă a spiritului civic. Din nefericire, am rămas un popor de ţărani - spiritul civic se naşte la oraş! -, o turmă de oi, care se lasă exploatată, batjocorită, călcată în picioare, fără nici o tresărire de revoltă sau de demnitate (Goga observase, în 1916, acelaşi lucru). Clasa politică din România este întocmai ca un răufăcător sigur de impunitate. Şi dacă ştie că nu are a se teme de nimic, atunci de ce n-ar jefui în continuare? Proteste ca în Grecia - leagănul democraţiei - sunt de neimaginat în România. Ăsta e marele nostru blestem: o masă supusă, resemnată, incapabilă să se mobilizeze pentru un mare proiect sau pentru o mare idee. Mă întreb dacă noi, românii, nu am părăsit deja scena istoriei. O bună parte a elitei intelectuale a capitulat în faţa globalismului, a capitalismului de cumetrie şi a clientelismului politic, abandonând funcţia de ghid spiritual al naţiunii. Oameni ca paşoptiştii, oameni ca făuritorii României Mari ar fi priviţi astăzi ca anacronici şi nostalgici. Marii guru ai culturii române de astăzi nu mai vor să ştie că sunt români. Am avut un exemplu la 1 Decembrie a.c.: câţi dintre ei au scris sau evocat cu dragoste de trecut împrejurările creării României Mari?
"Din soldaţi am făcut hoţi, din ofiţeri, peşti, dar cu caii ce să fac, domnule ministru?"
- Românii au mai trecut prin crize. Spre exemplu, Marea Criză din 1929-1933. Cum s-au descurcat guvernele de atunci?
- Într-adevăr, crize economice au existat şi în trecut, dar fiecare eveniment este generat de condiţiile istorice care îi conferă unicitate. Soluţiile, deci, nu pot fi identice în cazul unor crize. Cea din anii 1929-1933 a lovit dur România, şi guvernanţii de atunci, ca şi cei de acum, au recurs la concedieri, întârzierea plăţii lefurilor, reduceri de salarii ("curbele de sacrificiu"). A fost marea neşansă a lui Nicolae Iorga, cea mai strălucită minte a românilor, să fie prim-ministru în anii 1931-1932, când criza se îndrepta spre apogeu. A făcut scandal în epocă replica dată de el unei delegaţii de agricultori, veniţi la Mangalia, unde el îşi petrecea concediul, pentru a se plânge de situaţia grea în care se aflau, fiind presaţi de bănci să-şi achite datoriile. Iată relatarea lui Iorga însuşi: "Iar, cum un om mai simplu strigase la capătul lămuririlor mele, că el e , i-am spus, glumind: ". Ziarele care-i erau ostile l-au acuzat că i-a trimis pe protestatari să se arunce în mare. Exasperat de "măsurile de austeritate", un colonel, şef de unitate, s-a dus la Constantin Argetoianu, ministru de Finanţe în guvernul Iorga, şi l-a întrebat: "Din soldaţi am făcut hoţi, din ofiţeri, peşti, dar cu caii ce să fac, domnule ministru?". Criza s-a rezolvat când a încetat pe plan internaţional. Sunt convins că şi acum va fi la fel. Adevărul este că mari finanţişti nu am avut decât doi: Eugeniu Carada şi Vintilă Brătianu. Nu am avut şi nu avem mari competenţe financiare, capabile de elaborarea soluţiilor de criză. Guvernanţii de astăzi vădesc o gândire rudimentară: "să taie", să reducă salariile şi să sporească taxele. Un mare plan de investiţii, de relansare a economiei, nu există. Să aşteptăm, aşadar, scrâşnind din dinţi, sfârşitul crizei pe plan mondial.
- Care este epoca din istoria românilor pe care o admiraţi cel mai mult?
- Admiraţia cea mai puternică o am pentru generaţia paşoptistă. O forţă de creaţie politică, un devotament pentru interesul naţional, un dezinteres total pentru destinul personal, totul a fost închinat naţiunii române. Eşecul revoluţiei din 1848 nu i-a descurajat pe paşoptişti. Au îndurat exilul, dar au continuat lupta şi, în două decenii (1859-1878), au creat statul român modern, căruia i-au câştigat independenţa. Doar două decenii, adică exact cât i-a trebuit clasei politice postdecembriste să prăbuşească România în haos şi mizerie. Cum să nu-i admiri pe paşoptişti? Sunt un model care ar trebui prezentat şi explicat în toate dimensiunile lui, nu ca o simplă lecţie de manual, ci ca un prilej de meditaţie, responsabilă şi fecundă, pentru adolescenţi, făuritorii României de mâine. Dar cum să le "încărcăm mintea" cu evenimente şi date? Nu se lăuda, nu demult, Ministerul Educaţiei că a mai redus cu 35% cunoştinţele de transmis în învăţământ?
- Ce vă doriţi în 2011?
- Ce-mi doresc în 2011? Să scap cât mai curând din această lume de hoţie, ticăloşie şi nevolnicie, care este România de astăzi. Întrucât sunt prea bătrân pentru a mai emigra, cum nu există la noi clinici de eutanasiere voluntară, cum procurarea Furadanului salvator e oprită prin lege, nu-mi rămâne decât să-l rog pe Dumnezeu să mă ia la El rapid şi uşor.
- Ce urare le adresaţi românilor, domnule profesor?
Urez poporului român, la începutul lui 2011, să se revitalizeze şi să fie capabil să reînnoiască, în condiţiile secolului al XXI-lea, performanţele strămoşilor din timpul lui Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul şi al luptătorilor paşoptişti.
 


                                   INTERVIU CU ACAD. DINU C.GIURĂSCU

 
"Ne intrebam pe buna dreptate: doreste actuala majoritate parlamentara - PDL, UDMR, UNPR si minoritati - sa destrame teritorial Romania?"

In 10 februarie recent, "pe neobservate", asa cum isi doreste Marko Bela, senatorii Puterii au lasat sa treaca pe sub nasul Opozitiei proiectul legii unei noi regionalizari a Romaniei, pus in opera de UDMR. Fara a explica de ce actualele opt regiuni de dezvoltare nu sunt bune, fara nici o presiune din partea UE si aparent fara nici o logica, liderii UDMR-isti au continuat practicarea a ceea ce stiu ei cel mai bine: santajul. Din confruntarea cu partidele romanesti ahtiate dupa putere, astazi, ca si ieri si alaltaieri, organizatia cu rol de partid etnic a iesit intotdeauna invingatoare. Pas cu pas, urmarindu-si programul si "viziunea" pe termen
lung, UDMR a santajat tot ce se putea, a obtinut tot ce si-a dorit, a aplicat intregul "arsenal istoric" al gherilei etno-centriste, separatiste, autonomiste. Cu o doza uriasa de aroganta si sfidare, liderii asa-zisi "europeni" ai maghiarimii din Romania au avut curajul sa propuna guvernantilor de la Bucuresti refacerea hartii tragice din 1940, cand pumnalul horthysto-hitleristo-mussolinian a fost infipt in trupul Transilvaniei. Cum aceasta sfidare nu e de ajuns pentru indeplinirea planurilor autonomiste, UDMR face presiuni asupra guvernantilor sa treaca, in paralel, si Legea Minoritatilor prin asumarea raspunderii guvernului - metoda prin care guvernul Boc a daruit, de curand, liderilor UDMR-isti istoria si geografia in limba maghiara, precum si o intinsa lista cu discriminari pozitive in invatamant. In acest mod, sefii celei mai insemnate minoritati etnice din Romania obtin supra-drepturi, orientate fatis spre separatism etnic si chiar spre anularea de facto a unirii Transilvaniei cu Tara Mama. Ne aflam, practic, in stare de "alarma la vedere", cum se spune in aviatie, deoarece UDMR nu mai face nici macar un minim efort pentru a-si masca intentiile. In acest context, de o gravitate extrema pentru destinul statului national unitar roman, am considerat necesar sa aflam opinia unuia dintre marii nostri istorici, academicianul si profesorul Dinu C. Giurescu.

"Nu inteleg cum o scoala cu numai 5-6 elevi maghiari continua sa functioneze, in timp ce o scoala cu 10-15 elevi romani se inchide"

- "Repetabila alianta" dintre UDMR si partidele care s-au perindat pana acum la putere implineste, azi-maine, 20 de ani. Cum vedeti, domnule profesor, aceasta evolutie?

- Dupa 1990, minoritatile etnice, indiferent de numarul lor, au obtinut un statut extrem de generos, avand, printre altele, reprezentanti in parlament, in mod automat. Se detaseaza la mare distanta maghiarii, condusi de UDMR - o entitate cu un statut nedefinit: nici partid politic, nici organizatie neguvernamentala. Nu conteaza insa daca este sau nu partid politic. Interesant este sa urmarim ce a obtinut UDMR, participand la toate legislaturile si aproape la toate guvernele. Va spun de pe acum: nu am nimic impotriva daca UDMR participa la guvernul central; ei au oameni bine pregatiti, trebuie sa recunoastem, iar multi din generatia mai batrana, nu din cea tanara, vorbesc bine romaneste. Ca urmare, pot sa aiba o contributie pozitiva la gospodarirea treburilor tarii. Lucrurile incep sa se strice acolo unde aceasta organizatie incearca sa obtina mai multe drepturi decat marea majoritate a romanilor. O sa ma refer la un domeniu pe care il cunosc mai bine: Legea Educatiei. Aceasta lege ii imparte pe scolari in doua mari categorii: 92% din elevii romani de scoala generala si liceu au mai putine drepturi decat 8% din elevii minoritatilor. Foarte bine ca tineretul minoritar are drepturi multe, dar vreau ca aceleasi drepturi sa fie extinse si asupra romanilor. Atunci suntem de acord. Dar ca majoritatea sa fie discriminata negativ in favoarea minoritatii e un lucru pe care nu-l inteleg. Nu inteleg cum o scoala cu numai 5-6 elevi maghiari continua sa functioneze, in timp ce o scoala cu 10-15 elevi romani se inchide. Cea dintai capata personalitate juridica, in timp ce a doua nu. O anomalie! O lege foarte greu de inteles. Al doilea exemplu: nici unul dintre cele 23 de "principii directoare" ale legii nu face trimitere la necesitatea cunoasterii istoriei, creatiei si civilizatiei romanesti. In schimb, cand e vorba de minoritari, se spune explicit ca trebuie sa cunoasca istoria, traditiile, civilizatia comunitatii respective. De acord sa cunoasca ei, dar de ce nu si noi? Mai mult, istoria este acceptata ca materie a "bacalaureatului national" numai la clasele umaniste, iar manualul de clasa a XII-a nu se mai numeste "Istoria romanilor" ci, simplu, "Istorie". Cui ii e rusine de istoria romanilor? Curioasa scapare...

- De ce credeti ca i-au taiat pe "romani" din titlul manualului?

- Ca sa se piarda identitatea nationala a romanilor. O spun cu toata seriozitatea, cu deplina raspundere: mai multe fapte asemanatoare merg catre acest scop. Tineretul sa nu mai aiba constiinta apartenentei la un neam. Sa fie un tineret de asta, euro-atlantic, axat pe valori precum mall-uri, vacante, calatorii, breaking news, vibe radio etc. Pentru minoritati, vom avea insa manuale diferite, in limbile lor materne. In acest caz, ma intreb de ce? Credeti c -o sa cunoasca mai bine istoria si geografia Romaniei, daca le-o traducem in maghiara sau germana? Mi se pare extrem de stranie aceasta prevedere. Daca vorbim, in context, de Tirolul austriac, atat de des invocat de UDMR, cred ca germanii din Italia (din Tirol) ar fi foarte mirati daca, intr-o zi, li s-ar spune ca vor invata istoria Italiei in limba germana, si nu in italiana, cum se intampla in prezent. Ar fi uimiti sa auda ca limba italiana, limba statului in care traiesc, le este predata ca limba straina, cum se intampla cu limba romana in scolile maghiare de la noi. Am senzatia ca toate aceste revendicari ale UDMR, satisfacute "la moment" de majoritatea romaneasca santajabila, tind la o separare completa a minoritatii maghiare de majoritatea romaneasca: "Nu mai vreau sa am de a face cu dumneata! Nici in educatie, nici teritorial, nici ca simboluri, nimic. Sa ne separam!". Bine, dar totusi traim intr-un stat care are granite recunoscute international, un stat national ce vine din istorie, sunt realitati pe care nu le putem nega... "Ei, bine: noi vrem separare!". Aici mergem... Si-mi pun intrebarea: domnilor de la UDMR, doriti ca aceasta separare, sa-i zicem culturala, sa duca la o separare teritoriala? Intrebare retorica, se intelege..."Regionalizarea "marca UDMR" urmareste clar desprinderea partii de nord si nord-vest a Transilvaniei, cu o suprafata de peste 50.000 de kilometri patrati, de sub suveranitatea statului roman"

- Prin Senat a trecut o lege otravita, prin care UDMR urmareste sa-si decupeze din Romania propria tara, mergand pe granitele trasate in 1940. Cat este de grav acest lucru, domnule academician?

- Pornind de la Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului European, Guvernul Roman a initiat si Parlamentul a aprobat Legea nr. 315/2004, privind dezvoltarea regionala, stabilind opt regiuni de dezvoltare si pastrand impartirea pe judete. In 2009, senatorii si deputatii UDMR au inaintat Senatului o propunere legislativa noua pentru "modificarea si completarea Legii 315/2004".

?
Propunerea consta in formarea a 16 regiuni si 5 macroregiuni de dezvoltare, in locul celor 8 existente in prezent. Expunerea de motive nu explica de ce impartirea pe cele 8 regiuni de dezvoltare din 2004 ar trebui inlocuita. De notat ca denumirea de "judet" nu apare nicaieri in propunerea UDMR, ceea ce inseamna ca judetele ar urma sa dispara. Mai mult, cele 16 regiuni de dezvoltare reprezinta o faza intermediara, cu o durata de 3 ani, spre cele cinci macroregiuni, obligatorii, spera UDMR, din 2013. Desfiintarea judetelor ar fi un unicum in Uniunea Europeana, unde asemenea unitati teritoriale de baza exista in continuare, in toate tarile. Intre cele 16 proiectate regiuni de dezvoltare, la nr. 14 figureaza "Covasna-Harghita-Mures", fiind astfel reconstituita teritorial, pe baze etnice, fosta "Regiune autonoma maghiara" din anii 1952-1958. Insa aspectul cel mai grav existent in propunerea UDMR priveste Macroregiunea de nord, trasata pe aceeasi granita cu cea atribuita Ungariei prin "arbitrajul" puterilor Axei din august 1940. Sa fie o simpla coincidenta? De ce n-au redesenat granitele din 1916, ca tot acelasi lucru ar fi fost? Coroborata cu Legea Statutului Minoritatilor si cu Legea Educatiei, regionalizarea "marca UDMR" urmareste clar desprinderea partii de nord si nord-vest a Transilvaniei, cu o suprafata de peste 50.000 de kilometri patrati, de sub suveranitatea statului roman. Cred insa ca nu se va ajunge aici, daca romanii vor reactiona pentru apararea individualitatii si drepturilor lor, respectand in acelasi timp toate preceptele UE.

"Propunerea UDMR de impartire a Romaniei pe regiuni a trecut de una dintre Camere, fara sa fi avut loc nici un fel de dezbatere si nici un fel de discutie in public, fiind, totusi, vorba de o chestiune de interes national"

- Care ar putea fi urmarile manevrelor UDMR-iste?

- Evenimente relativ recente (vezi fosta Iugoslavie) au demonstrat ca nu este prea complicat sa se constituie un "nou stat" pe teritoriul unui stat european, fie prin mijloace militare, fie altele, cu concursul sustinut al mass-mediei internationale. Este un posibil precedent care, adaptat, poate fi invocat si pus in practica si in Romania. Anume, o detasare de facto, prin regionalizare si mijloace economice (investitii mari) menite sa arate tuturor locuitorilor avantajele noii impartiri teritoriale.

- Cum a fost posibil ca Senatul sa adopte propunerea prin aprobare tacita?

- Printr-o manevra initiata de liderul majoritatii PDL din Senat. Fapt e ca propunerea UDMR de impartire a Romaniei pe regiuni a trecut de una dintre Camere, fara sa fi avut loc nici un fel de dezbatere si nici un fel de discutie in public, fiind, totusi, vorba de o chestiune de interes national si care priveste destinul a milioane de cetateni romani. Pana si regimul comunist a fost mai... democratic la acest capitol decat autoritatile actuale. Cand Ceausescu a renuntat, in 1968, la impartirea in raioanele si regiunile de tip sovietic, propunerea de revenire la judete a fost publicata in presa, cu harta respectiva, spre dezbatere publica. Iar definitivarea, atunci, in 1968, a tinut seama si de opiniile venite din public, ca, de exemplu, constituirea a doua judete, Braila si Galati, in locul unuia singur, cum doreau initial tovarasii. Asta a fost atunci. Dar e posibil, oare, ca intr-un sistem cu mai multe partide si presa libera, constituirea unor noi regiuni de dezvoltare, cu consecinte ce pot duce foarte departe, sa treaca pe tacute, pe furis, ascunsa cu totul opiniei publice?! Ne intrebam pe buna dreptate: doreste actuala majoritate parlamentara - PDL, UDMR, UNPR si minoritati - sa destrame teritorial Romania?
Georgeta RESTEMAN

       PROMOVAREA NONVALORII… BRAND NAŢIONAL?

Cât vom mai asista la aceste „piese de teatru ieftin” care  ascund sub reclame şocante „prezenţe scenice” semianalfabete? Dureros! E cumplit să vezi cum se atribuie titluri şi diplome, fără nicio jenă unora care de-abia ştiu să lege două vorbe în limba maternă şi nici acelea corecte,  şi în momentul în care dau „switch-ul" pe limba pe care ar fi trebuit să o asimileze (dar n-au fost  în stare) devin mai mult decât penibili şi să laşi tineri eminenţi, inteligenţi, olimpici să-şi caute norocul pe alte meridiane unde valoarea lor este, într-adevăr apreciată!

***

Dacă în urmă cu două luni am părăsit o ţară care-mi este şi-mi va rămâne mereu aproape de suflet, am făcut-o pentru că din preaplinul sufletului se revărsa prea multă amărăciune peste toate mizeriile la care am asistat, neputincioasă, în ultimii ani, căutând peste graniţe nu un simplu refugiu, nu goana după îmbogăţire sau huzurul, ci doar un mijloc de supravieţuire pe care ţara mea, ţara noastră a tuturor celor care suntem români nu mai poate sau mai bine zis nu mai vrea să ne-o ofere.
 
Eşti corect, eşti cinstit, eşti onest, eşti sincer şi mai „ai şi ceva în cap”? Nu eşti bun! Nu faci compromisuri? Nu ai ce căuta în România! Nu ştii să te linguşeşti şi să te supui mediocrităţii sau de-a dreptul tâmpeniei? Eşti un paria al societăţii cangrenate de boala parvenitismului şi a cameleonismului exacerbat, a impotenţei intelectuale ridicate la rang înalt şi-a promovării non-valorii...
 
N-aş fi dorit să mă folosesc de sintagma „trist dar adevărat”, devenită de-acum banală şi uzitată adesea când se face referire la ceea ce se petrece în ţărişoara noastră, unde cândva, „demult, tare demult...” (parafrazându-l pe Tudor Chirilă de la Vama Veche), occidentalii veneau şi se înfruptau din dărnicia „micului Paris” şi se desfătau în frumuseţile oferite de cadrul natural de excepţie şi ospitalitatea României noastre – dar iată-mă silită să rostesc fără să vreau: da, „trist dar adevărat!”.

Urmăresc zilnic, graţie serviciilor unei companii româneşti de televiziune prin cablu care operează şi în Cipru, ştiri, actualitatea românească în toată „splendoarea” şi decăderea ei, cu „acces direct” la cancanuri şi „perieri” de prost gust care te fac, pe de-o parte, să nu regreţi că stai departe de acea societate bolnavă, dar pe de alta, naşte revolta, sentimentul acela care clocoteşte în tine zbătându-se să demonstreze că nu toţi românii sunt tâmpiţi, că nu sunt nici „figuranţi” pe o scenă a valorilor răsturnate şi nici „actori de tinichea”.

România are valorile ei, atâtea câte-au mai rămas „acasă” şi trebuie să şi le păstreze intacte, curate, limpezi şi departe de interese meschine - care sunt, fără îndoială, în total dezacord cu menirea lor ca valori! O societate sănătoasă se construieşte şi rezistă oricăror „intemperii” cu oameni corecţi, cu oameni valoroşi, cu oameni cu un caracter puternic!

Cât vom mai asista la aceste „piese de teatru ieftin” care  ascund sub reclame şocante „prezenţe scenice” semianalfabete? Dureros! E cumplit să vezi cum se atribuie titluri şi diplome, fără nicio jenă unora care de-abia ştiu să lege două vorbe şi nici acelea corecte şi să laşi tineri eminenţi, inteligenţi, olimpici să-şi caute norocul pe alte meridiane unde valoarea lor este, într-adevăr apreciată! Noi, cei care-am depăşit vârsta maturităţii ne resemnăm, sau poate nu! Dar ei? Tinerii aceştia minunaţi, ce fac? Chiar dacă BAC-ul de anul acesta a demonstrat „clasa” majorităţii, există un segment care merită toată cinstea şi aprecierea...

Şi argumentez cele afirmate anterior printr-un exemplu concludent: în luna iunie a avut loc la Larnaca a XV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, organizată de Asociaţia de Matematică din Cipru,  la care elevii români au luat nici mai mult, nici mai puţin de 6 medalii: 3 de aur, 2 de argint şi premiu special al juriului pentru originalitatea soluţiei găsite pentru o problemă, obţinând în acelaşi timp punctajul maxim! Cinste lor şi celor care i-au crescut şi i-au instruit! Vă puteţi edifica asupra acestui succes al tinerilor matematicieni români, accesând link-ul de mai jos.
http://www.ziare.com/articole/olimpiada+balcanica+matematica

Câte mijloace media din România au evidenţiat rezulatele meritorii ale acestor muguri de român, „micuţilor Einsteini” – cum catalogaţi în „Ziarul românesc din Cipru”? La valoarea lor nu s-a avut „acces direct”?

Fraţilor, stopaţi odată aceste practici de-a dreptul nebuneşti şi treziţi-vă! Ne faceţi neamul de râs! Creaţi voit o imagine mizerabilă asupra României noastre care de-abia mai respiră de sub mormanul de inepţii care se petrec în ea! Nu este suficient cât împietează asupra noastră faptele celor care cerşesc, care fură, care înşeală, care îşi etalează „frumuseţile” prin parcurile şi locurile rău fămate din ţările în care s-au pripăşit şi datorită lor, de multe ori ţi-e pur şi simplu jenă să vorbeşti româneşte de teama de a nu te aşeza la acelaşi nivel cu ei/ele? Suficient! Opriţi-vă! Eu mă opresc acum aici (dar nu pentru mult timp!): cine are minte să priceapă, cine are ochi să vadă şi cine are putere să acţioneze!

„E nevoie de schimbare!” - ne-am săturat auzind acest lucru de ani buni, dar nu s-a schimbat nimic! Ba da! – îmi cer scuze, s-a schimbat din rău, în mai rău: promovarea non-valorii a devenit brand naţional! 


Magdalena ALBU

                                                            BACALAUREAT 2011


Supercultura hamburger, jeep, etnobotanice, internet
Sau „O noapte pierdută” şi „O scrisoare furtunoasă” = Bacalaureat 2011

 „Este o bucurie să vezi încotro adie vântul  şi tu să-ţi întinzi pânzele şi să mergi chiar într-acolo.”
MAICA SILUANA VLAD
(„Centrul de formare şi consiliere
Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“)

Noi nu ştim privi. În adâncul lucrurilor, în esenţa lor definitorie. Când se întâmplă ceva anume, brusc se caută vina peste tot. Chiar şi în closet, am putea spune. A detecta în detaliu şi cu mare exactitate însă întreg ansamblul de cauze ale rezultatelor dezastruoase de la examenul de bacalaureat din acest an înseamnă a se pătrunde în mod completamente responsabil de către toţi vectorii constituenţi ai actualului sistem de învăţământ românesc până în miezul putred al faptelor desfăşurate acum. Iar acest miez nu e deloc greoi de observat. Faptul cel mai grav mi se pare că se omite a se spune cu claritate că, de fapt, aici s-a dorit a se ajunge - din varii motive, se înţelege, unul dintre ele fiind acela că o naţie azvârlită în braţele larg deschise ale unei vădite inculturi e una tocmai bună pentru a fi manipulată fără un prea mare chin în fel şi chip oricând şi de către oricine. Lipsa constantă a modelelor pozitive autentice de pe firmamentul sferei publice româneşti şi vârâtul pe gât a lungilor şiruri de imagini groteşti ale aşa-ziselor „personalităţi” de moment - nişte simple „personagii”, mai bine spus, umplute până la refuz cu „modernisme” penibile create în spaţiul mediatic autohton - au căscat în mintea multor tineri prăpastia fără fund a neamprostiei şi a ideii că merge oricum în ziua de azi, adică de-a valma.
     
Când un profesor de filozofie avea curajul să afirme public în vremi de dictatură comunistă faptul că „materia nu poate fi o formă superioară de organizare”, iar de aici să suporte conştient decăderea din drepturile fireşti ale profesiei sale, acesta nu poate fi interpretat astăzi decât ca un act de mare, de foarte mare libertate a cugetului său. Cu alte cuvinte, dacă Maica Tereza a fost, după mine, primul om care a dat o lecţie straşnică unei religii bimilenare, înfiinţând propriul său ordin monahal, tot astfel Maica Siluana Vlad de la „Centrul de formare şi consiliere Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“ cred că poate fi considerată drept unul dintre intelectualii români, care a plesnit în faţă cu putere concepţia sui-generis a unui întreg sistem de gândire antedecembrist. Nu ştiu dacă azi mai există dascăli de acest gen, adevărate modele unice de demnitate ale spiritului uman. Ar fi fost exact tipurile de repere benefice pentru copiii impregnaţi până la saturaţie cu vaporii „culturii” distructive a consumerismului dominant din prezent. „Noi suntem cu toţii, cumva, schizofrenici, adică avem doua feţe ale personalităţii. Mai precis, avem o umbră, cum zicea Jung. Şi această umbră nu este creştinată.”, spunea Maica Siluana. Accentele puternic patologice ale societăţii contemporane nu au dus decât la acest soi de derapaj curent în care sălăşluim cu groază zilnică acum.  


Totdeauna am considerat că orice copil este un aluat fraged în mâinile profesorului său, faţă de care acesta are o responsabilitate majoră în a-i călăuzi paşii de început ai liniei lui destinice. Un dascăl îţi poate scoate sinele la Lumină din liniştea lui, altfel spus, te poate scoate pe tine din tine, dar, în cel mai rău caz, te poate şi îngropa definitiv, tăindu-ţi cu indiferenţă aripile. Consider că absolut niciun profesor cu har nu are voie să dea greş cu vreunul dintre elevii săi. Rateul profesional nu trebuie să facă parte din filozofia vieţii lui. De aceea, nu am să formulez în mod depreciativ „generaţia hamburgher, jeep, etnobotanice, internet”, dar am să pedalez insistent pe ideea de „supercultura hamburgher, jeep, etnobotanice, internet”, fiindcă mă deranjează enorm acest deja fenomen, iată, l-am putea numi. Este cert, nimeni nu se îndoieşte de acest fapt, că tipologia şcolarului actual s-a modificat profund faţă de ceea ce însemna aceasta în trecutul nu foarte îndepărtat. Ceea vreau să spun însă, acum că s-a încheiat tumultuosul examen de maturitate al anului 2011, e faptul că inutil se tot caută în grămezile imense de gunoi societar ţapi ispăşitori, unul mai vinovat şi mai urât mirositor decât altul. Promovabilitatea scăzută la nivel naţional ar trebui să dea de gândit tuturor, dar mai ales celor care au pus umărul la degradarea evidentă a sistemului românesc de învăţământ timp de două decenii încoace. Factori diverşi, evident, şi mulţi, cărora le este greu, foarte greu, desigur, să îşi deconstruiască responsabil edificiul propriei lor culpe.

Recunosc faptul că nu îmi pot încă imagina o lume cu trupul mai rece decât gheaţa, pe care se va căţăra necontenit singură dihania amoralităţii şi unde poezia nu se va mai auzi deloc (din simplul motiv că aceasta nu va mai fi citită de nimeni). Nu am fost vreodată în stare a gândi că se va ajunge la momentul când de principiile mecanicii newtoniene nu îşi va aminti mai nimeni nici măcar în prag de examen, aşa cum nu am crezut că va sosi fatidica secundă în care fiorii emoţiilor unui examen vor fi înlocuite cu cei ai microvibraţiilor emise asupra timpanului urechii umane de un aparat extrem de performant şi greu de depistat, prin intermediul căruia să se poate face faţă cu „succes” garantat unui anume examen. Nu am avut, se vede, capacităţi de clarvăzător.
 
Fără prea multe noţiuni generale din vreun domeniu favorit şi lipsiţi de un vocabular propriu dezvoltat, inşii-elevi de azi bat la porţile unui sistem de învăţământ românesc ce seamănă izbitor cu o imensă groapă de cadavre, unde vor muri cu zile în mod sigur de aici înainte generaţii şi generaţii de spirite juvenile, care se vor trezi ciocănind zadarnic la poarta unei aşa-zise cunoaşteri, dar şi la aceea a propriului lor viitor. Starea de nepăsare prezentă în rândurile tuturor factorilor implicaţi aici este, dacă vreţi, aidoma stării de inactivitate psiholocomotorie în care se află un alcoolic. Nimeni nu vede răul actual profund, rădăcina acestui rău, însă toată lumea discută. Mult şi inutil, spre a se auzi doar pe sine însuşi şi pentru consolidarea propriei imagini mediatice, fără a se face însă cu concreteţe ceva palpabil. Palavre, palavre, palavre, aşa precum ar fi spus Petre Ţuţea. Tot ceea ce mai era viu în organismul complex numit şcoală a ajuns azi, iată, în moarte clinică. Revenirea la viaţă îmi pare a fi ceva totalmente irealizabil în condiţiile de acum.

Criza educaţiei, în care rămâne să sălăşluiască o întreagă naţie românească a prezentului acesta discontinuu şi haotic, se adânceşte, iată, cu evidenţă, cumplit de mult. Analfabetismul şi subcultura ameninţă crunt întreg spectrul societar fără ca ele să fie luate în considerare ca puncte grave de dezechilibru pentru viitorul extrem de apropiat al acestei ţări. „Tot ceea ce se întâmplă cu noi ţine de darul disponibilităţii”, spunea Maica Siluana Vlad, dar şi de cel al împărtăşirii unii altora a măsurii harului interior dat fiecăruia în parte de Pronia cerească, completăm noi.

Mi-e din ce în ce mai clar că integrala simplă din x în raport cu aceeaşi variabilă nu va mai avea o rezolvare corectă prea curând de aici înainte de către marea masă a elevilor, dificultatea (şi inutilitatea) ei trebuind a fi transferată, cică, doar către şcolarii dotaţi nativ cu duhul pentru a o rezolva. Exact ca la învăţământul vocaţional. Cântă operă, joacă teatru sau dansează pe sârmă doar specimenele înzestrate a o face, nu orişicine (e mult de discutat pe seama acestui aspect foarte serios conturat din plin zilele acestea pe piaţa vorbelor spuse sau scrise). Să admitem însă cu îngăduinţă şi acest fapt. Dar un soi de „ieşire” din situaţia mult încâlcită a învăţământului românesc contemporan - caracterizat completamente numai de „culoarea care nu se mai întoarce niciodată”, aşa cum frumos definea „negrul” pictorul Ion Sălişteanu într-un interviu acordat Eugeniei Vodă - tot ar exista. Una extrem de simplă: rugăciunea - unicul şi de folos sufletului omenesc ajutor în momente de mare cumpănă -, dar nu rugăciunea elevului, ci… „Rugăciunea unui dac”, poate. Cine o fi scris-o, oare, că nu-mi mai aduc bine aminte acum?!... Mă poate ajuta cineva dintre elevii români, care nu au promovat bacalaureatul în vara lui 2011, sau dintre liceenii dependenţi de computer, de droguri şi de sex (dar extrem de puţin de carte) ai Occidentului, autorul său fiind unul dintre cei mai mari poeţi din toate timpurile ai literaturii acestei lumi?!... Iată, am dat deja un prim indiciu întru aflarea rapidă a autorului ei.


 


 
prof. dr. Adrian Botez


 
CE FEL DE OAMENI VREA SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ?!

...Zilele acestea, este un bocet naţional continuu, ipocrit şi enervant, în legătură cu rezultatele bacalaureatului 2011.
Toată lumea pune problemele, însă, în termeni greşiţi (după opinia noastră, fireşte!). Nu e vorba de „rezultatele” unui oarecare bacalaureat – cu săli de examen tip „Big Brother”, ceea ce este penibil şi revoltător, trebuie să recunoaşteţi, pentru o lume şi aşa abuziv supravegheată, la serviciu, pe stradă, acasă, în pat, sub pat...24 din 24 de ore...! Nu este vorba de „cât de aspru au fost păziţi să nu copie” elevii... – în definitiv, ce fel de examen ar fi acela (numit, cândva, şi pe bună dreptate, „examen de maturitate”!), la care s-ar copia „într-o veselie”, mai ales cu complicitatea, prezumând actul de corupţie murdară, a supraveghetorilor-profesori/dascăli?!
Pe de o parte, ministrul „cu calculul vitezei palmei prezidenţiale”, Daniel Funeriu, „se umflă în pene”, ca un curcănaş diform (tip „gnom”!), că a realizat „primul bacalaureat corect”... – pe de alta, ziarişti, părinţi, lideri sindicali, elevi (mulţi, mult prea mulţi!) se înghesuie să acuze „politizarea totală a învăţământului”, de parcă asta ar fi aflat-o acum, azi, iar nu ar fi fost o evidenţă brutală şi scabroasă, încă de acum vreo 5-6 ani ...

...Noi vedem problema altfel. Adică, din alt punct de vedere.

Orice sistem de învăţământ, încă din antichitate, încă de la Hristos/Ravvi-Rabuni, îşi propune formarea unui anume fel de om, pentru societatea respectivă, în care „se” trăieşte, la momentul respectiv – sau, în cazul Dumnezeului-Hristos, pentru finalul lumii acesteia şi intrarea în următorul stadiu spiritual al evoluţiei Duhului Uman – deci, scopul fiind Mântuirea, spre intrarea în stadiul numit de Apocalipsa ioanică – „Noul Ierusalim”.

...Deci: CE FEL DE MODEL DE OM ŞI-A PROPUS SĂ AIBĂ/FORMEZE SOCIETATEA CONTEMPORANĂ (în definitiv, nu doar românească, dar ŞI românescă!)?!

Dacă e să te iei după aşa-zisul „preşedinte” Băsescu, o societate mediocră nu-şi  poate propune decât modele mediocre şi submediocre, cu nevoi exclusiv materiale (şi acelea, extrem de „joase”!) – o societate „de chelneri şi tinichigii”. Şi, dacă e să-i crezi pe profesorii de la liceul din Ostrov – unul dintre cele 28 de licee în care promovabilitatea la bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2011, a fost ZERO! – acest proces, de înjosire drastică a nivelului spiritual al românilor (mai ales, prin membrii noii generaţii, cea formată, în şcoli, imediat după 1989!) – a fost anticipat cu seninătate – şi ar fi început a se „structura proiectiv” de mult şi se finalizează acum, cu un bacalaureat care ar confirma necesitatea desfiinţării şcolilor din România, în proporţia de (aproximativ) 3 din 5 clase de elevi...după care, posibil şi probabil, se vor păstra doar 1 din 5, şi se va sfârşi/isprăvi...ufff... cu „alfabetizarea” românilor, o dată pentru totdeauna: în definitiv, dacă, pentru a deveni preşedinte de ţară, poţi să nu înveţi nimic şi să torni tâmpenii cu ghiotura, pe toate posturile TV, dacă e să devii bogat ca Vanghelie ori Becali, n-ai nevoie decât de mârâielile lui...”Piticuţ, zis Cinabru”, al lui E.T.A. Hoffmann...dacă  vrei să-ţi înjoseşti  scopurile vieţii, până la a deveni un sclav al „multinaţionalelor” (precum elevul Răzvan Stoica, cel cu 10 la bacalaureat şi invitat la Antena 3, pe 4 iulie 2011, orele 21)...atunci, la dracul cu tot Învăţământul Autentic! Şi, deci, şi cu Harul Dumnezeiesc al Vieţii, care spre CUNOAŞTERE ne-a fost dată, de către Creatorul Lumii...!!!

...Deci, domnilor ticăloşi: V-AŢI ÎNDEPLINIT, CU BRIO, PLANURILE ŞI PROIECTELE! Puteţi să fiţi absolut încântaţi: aşa-zişii „elevi” au devenit nişte bestii cu instincte obscure (populează discotecile „spermatogene”, barurile cu etnobotanice, frecventează, în loc de cursuri de matematică şi română – ...şi CHIAR „CREEAZĂ”, prin munca lor „asiduă”/”asudată”! - ... portalurile porno, de pe Internet, dacă nu rămân la infantilismul de alt gen: cel al „păcănelelor” electronice” etc.)  ...

Adevăraţii elevi (deci, viitori studenţi!) sunt, azi, la fel de rari, în România ca şi aiurea – aşa de rari, precum „iarba de leac”!

...Profesorii bătrâni (cei din generaţia mea) sunt pe ducă...mulţi dintre „dascălii” cei tineri, în (prea) multe cazuri, sunt chiar mai puţin responsabili decât o pisică...(nu vrem nici să jignim, nici să generalizăm!), corupţia, în învăţământ, înlocuieşte, azi, în proporţii înspăimântătoare, ideea de MISIUNE, „misionariato-apostolat” (pe care ateii lui Ceauşescu o promovau...cât de ciudate sunt lucrurile şi complexe, în lumea şi istoria asta terestră!). ACEASTĂ IDEE DE „MISIUNE”, DRAGELOR MELE DOAMNE ŞI DRAGILOR MEI DOMNI, NU ŢINE DE „SALARII”, CI DE RESPONSABILITATEA FAŢĂ DE „CETATE”!!!

...Ei, profesorii, sunt de vină?! Fireşte că, în mare parte, da! – că doar n-au cap între umeri, doar ca să nu le plouă în gât...Dar, când societatea NU MAI OFERĂ MODELE MORAL-SPIRITUALE, CI NUMAI MODELE DE SUCCES IEFTIN ŞI TRIVIAL, CONTRA-MODELE - ...apoi...între mentalitatea profesorului şi aceea a părinţilor şi a „puilor de părinţi”  - ...cam dispar diferenţele esenţiale...!!!

...Şi cine o fi sprijinit, ba chiar conceput, CONTRA-MODELUL?! Fireşte că...”intelighenţia” terestră!!!

...Iar părinţii (unii, destul de mulţi!), dacă tot am adus aminte de ei (şi cât de imens rol ar trebui să aibă FAMILIA/”SFÂNTA FAMILIE”, în formarea „trand”-ului, a cursului minţii şi sufletului/Duhului unui copil/tânăr, în această epocă de năuceală universală, de întoarcere pe dos a scării valorilor umano-divine!) – ori

1-...pur şi simplu, NU MAI EXISTĂ! - ...au plecat în străinătate, anticipând şi „modelând”, astfel, viitorul copiilor lor (de fapt, al PUILOR lor, pentru că, fără „cei 7 ani de-acasă” şi dacă nici nu ai voinţa de a te auto-educa, conform unor MODELE TRADIŢIONALE, DECI VERIFICATE, ONTOLOGICO-SPIRITUAL, DE MII DE ANI!!! - ...eşti o FIARĂ, şi atât! – în niciun caz un COPIL DE OM!)  -

2-...ori sunt total dezinteresaţi de „şcoala” făcută, în silă, de „puii” lor: dacă „se descurcă” aceşti pui, dacă, eventual, mai fac şi nişte bani (...n-are importanţă cum, cu cine dimpreună şi pentru ce etc.) – ...păi, e bine: „Ia dă-mi şi mie!”, le zic puilor lor, ele, fiarele mature, prădalnice şi, deci, complet amorale  - ...puilor lor, celor „exersaţi” la şcoala străzii şi junglei societăţii contemporane, atee şi fără nicio idee, cât de vagă, de morală.

Noi am mai zis: comunismul naţionalisto-ceauşist, dinainte de 1989, forma, măcar, fiinţe cu noţiuni morale (destul de ferme, în felul lor sucit, de comunisto-naţionalişti cam bezmetici... - noţiuni impuse, însă, prin legi aplicate şi aplicabile!!!), dacă nu şi religioase, „în clar” (zicem asta, pentru că B.O.R. n-a fost desfiinţată, la noi, precum au făcut, cu biserica, guvernanţii maoişti de la Tirana...!).

...Noi zicem că experimentul masonic şi băsist au reuşit, cu rezultate excepţionale: chelneri şi tinichigii se vor face toţi „picaţii”...şi, în timp, şi cei care, azi, au „reuşit” la bacalaureat... – ce deziluzie, pentru Iliescu, Constantinescu (să nu cădem în extaz în faţa profesorului univ. dr., rectorul clujean  Andrei Marga, de la care a început „intrarea în emergenţă” a cataclismului educaţional-masonic, prin manualele dezinformării şi aneantizării identitare româneşti: „manualele alternative”!...şi nici s-o căinăm pe „bocitoarea de serviciu” a PSD-ului, doamna aceea care a scos ora de Dirigenţie/Educaţie, din orarul şcolar...profesor univ. dr., rectorul bucureştean Ecaterina Andronescu!), Băsescu şi ai lor, precum acest oribil domn IMPOSTOR-Funeriu, de azi! Da, în foarte scurt timp, aceşti pui vor deveni ...pui de cobre, care-i vor sancţiona, veninos şi rezolut, precum în anul 1990, pe toţi cei care vor voi SĂ ŞTIE/CUNOASCĂ ADEVĂRUL LUMII: îi vor lapida, pentru că, nu-i aşa: „Noi muncim, nu gândim!”...?!

...Pornind de la rezultatele „strălucite” ale acestui experiment monstruos, „apocaliptic” (dar în sens nu ioanic, ci demonic!) – noi am propune un alt soi de demers, în relaţie cu alt fel de modele, decât cele oferite de societatea închinată Viţelului de Aur: în primul rând, în relaţie cu MODELUL-HRISTOS! Dacă vrem să obţinem o lume nu  de sclavi tâmpiţi, instinctuali şi ori autişti, ori foc de veninoşi şi distructivi -  e bine să ne întoarcem, ca-ntr-o buclă temporală, la învăţământul „ne-reformat”, dar logic, de mult bun-simţ, coerent şi formator de fiinţe umano-divine, al lui Spiru Haret (cu toată modificarea semantică a cuvântului „reformă”, care ar însemna dirijarea energiilor către ceva superior calitativ, deci mai bun pentru om... - ...noi recepţionăm, cu fiori de gheaţă pe spinare, semantica reală a acestui cuvânt: „a reforma” este, acum, nu doar echivalentul „formei aberante-formalismului” strangulator de creaţie, ci, mult mai nociv: echivalentul DISTRUGERII FINALE...”soluţiei finale” antievreieşti, cică naziste...dar sunt destui evrei care dezvăluie culisele „afacerii” letale! - ...dar azi, aceasta/”soluţia” fiind aplicată întregii omeniri terestre, cu excepţiile ştiute, ale „elitei” luciferice a...”poporului ales”!). La ÎNVĂŢĂMÂNTUL TRADIŢIONAL, care să nu pună/propună, ca scop educativ suprem, „computerizarea/internetizarea/virtualizarea” conştiinţei copiilor, robotizarea lor – ci re-îndumnezeirea lor! Re-aducerea lor la RESPONSABILITATE şi VEGHE A DUHULUI, la LOGICĂ şi la COERENŢĂ şi la CONSTANŢĂ DE CREAŢIE!!!
...Să ne întoarcem la bunul-simţ tradiţional, la credinţa tradiţională, ADICĂ ETERNĂ! – la logica bunei-credinţe, scuturată de sofisme şi snobisme! Da, ceea ce noi numim „TRADIŢIONAL” este, de fapt, VEŞNIC VALABIL, pentru MOTRICITATEA EVOLUTIVĂ a Duhului Umano-Terestru!
IUBIREA şi GENEROZITATEA ALTRUISTĂ, RECUNOŞTINŢA şi MILA CREŞTINĂ, RUŞINEA RESPONSABILĂ, DEMNITATEA, PATRIOTISMUL  şi MORALITATEA  CREŞTINĂ şi RESPECTUL DE SINE ŞI DE CEILALŢI şi RESPECTUL VALORILOR DE NEAM ŞI ALE UMANITĂŢII TERESTRE, valori creative şi creatoare, prin care ne confirmăm originea noastră divină şi-l confirmăm pe Hristos-Lumina Lumii – nu sunt „valori perimate”, ci VEŞNIC VII NECESITĂŢI DE TRĂIRE DE DUH ŞI MODELE ŞI FINALITĂŢI ONTOLOGICE!

...Deci, ce ar trebui să faci tu, omule care nu accepţi nici sclavia (faţă de demonii instinctelor distructive), nici manipularea, nici ne-veghea şi lenea Duhului?! Să cauţi modele sfinte şi cu valabilitate, pentru CONSTRUCŢIE DURABILĂ ÎNTRU VEŞNICIE, acolo unde nu-s televizor trădător sau virtualităţi internetistice, şi nici iude politicianiste! Să nu te temi de ameninţările diavolului, care glăsuieşte prin cârmuitori, prin guvernanţi, prin inspectori şi fel de fel de alte unelte ale celui care lucrează, de la Facerea Lumii încoace, pentru rătăcirea Duhului de Lumină şi NUMAI pierzania sufletului ne-o vrea – CI SĂ AI CURAJUL SĂ-I ÎNFRÂNGI PE LEFEGIII DRACULUI ŞI SĂ TE BAŢI CU TOATĂ LUMEA ASTA STRÂMBĂ, DE TENTAŢII NEGUSTOREŞTI, FARISEICE ŞI PIDOSNICE!

...Erou şi Martir , MARTOR ŞI PAZNIC RESPONSABIL, MISIONAR, pentru Credinţa şi pentru Limba/Logos Sfânt şi pentru Neamul Tău, să te pregăteşti să fii, pentru a trăi, întru Duh, tu şi Neamul tău, în veci de veci! Da, modelul să-ţi fie Eroii şi Martirii Neamului tău ORTODOX, PAZNICII RESPONSABILI/MISIONARI AI CETĂŢII UMANO-TERESTRE, pentru „ANTRENAMENTUL” în vederea pătrunderii în  „CETATEA LUI DUMNEZEU” - ...iar nu sportivii-sclavi (vânduţi ca la obor!), nu politicienii (TOŢI sunt trădători de Misiune Umano-Divină!), care ţi-au strangulat Duhul şi impulsul dumnezeiesc al Creaţiei, de mai bine de trei veacuri încoace (de la Revoluţia franceză din 1789, atee, masonic-regicidă -...dar, dacă stăm să ne gândim şi să chibzuim mai bine, încă de la aşa-zisa „Renaştere”/”Rinascimento”/”Rennaissance”, cum îi zic Jules Michelet şi Jacob Burckhardt, 100% luciferică... - ...credem că ea începe prin veacul al VIII-lea, cu Renaşterea Carolingiană, în care creştinismul şi cezarismul se încurcă total! – ...şi duce, prin Quatrocentism şi Cinquecentism, la Catastrofa Spirituală Terestră a Iluminismului, dirijat, concret şi emergent, de către Masonerie! - ...  poate doar Girolamo Savonarola să fie reţinut, de minţile noastre, ca următor al moralei/învăţăturii ADEVĂRATE a Lui Hristos...dar, deşi îl preţuim, pentru martirajul său sublim – nu avem voie să uităm că a avut, şi el, tentaţiile lui obscure, de care nu s-a dezbărat complet, se pare, nici în ultimele lui clipe, cele măreţe...!).

... SĂ TRĂIEŞTI ÎNTRU HRISTOS, SĂ-L IMIŢI PE HRISTOS, ÎNTRU TOT CE A SFĂTUIT ŞI ÎNDEMNAT ŞI DAT CA EXEMPLU... - iar nu să-ţi pândeşti aproapele, pentru a-l  gâtui şi jefui...uneori, nici măcar spre folosul tău, egoist -  ci teleghidat de VOINŢE MALEFICE dinafara ta...pe care, azi, le identificăm, parţial, în aceste arătări greţoase şi fără niciun Dumnezeu: cei care-şi proclamă, în România şi în lume, triumful „reformei” (văzută ca „revoluţie” demonico-masonică!), prin care DEFORMEAZĂ, TOTAL, TRAIECTUL DIVIN ŞI SCOPURILE VIEŢII UMANO-DIVINE TERESTRE!!!
               
...Cam acest Model Uman am zice noi că ar trebui să fie ţinta/dorinţa şi scopul unei societăţi umano-divine. Dacă nu-şi vrea un astfel de model...atunci, pe cel diavolesc îl are gata făcut („bun de ofertă”!), poponeţ, de către Băsescu, Funeriu şi de cei asemeni lor şi râvnelor lor (toţi, ”lucrători” în pustiul Satanei – ...anteriori celor de azi, contemporani lor, sau ...”din viitorimea/posterioritatea  demonic-terestră”...sau, cum zicea abulicul şi impostorul Cărtărescu: „a posteriorului omenirii”...)!!!
                                                                             


                    56% din elevi au picat BAC-ul în acest an

«Generaţia rataţilor» - aşa sunt catalogaţi tinerii care au susţinut examenul de Bacalaureat în acest an - se revoltă împotriva stigmatizării la care sunt supuşi. O scrisoare de protest, scrisă de un tânăr care a susţinut BAC-ul în acest an, a devenit deja virală pe Facebook.
Autorul protestului îi acuză pe cei care i-au crescut şi care acum se delimitează de ei.

"Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!", se arată în scrisoarea de protest.

Scrisoarea de protest, care face furori pe Facebook, acuză corupţia din societatea românească, personajele dubioase prezentate drept modele de succes, schimbările haotice din sistemul de învăţământ şi susţine că rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an reprezintă o oglindă fidelă a realităţilor româneşti.

Citeşte mai jos scrisoarea de protest:

"Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! - aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUSINE! Ruşine tuturor!
 
Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!
 
Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!
 
Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificat cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!
 
Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???
 
Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa… aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?
 
Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA! Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară , şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!"


 


                   Criza viitorului României
                 Bacalaureat 2011 – 55, 55% nu au promovat!

de Viorel Baetu ( Michael Cuţui)                                           

Într-un ziar german de provincie a apărut următoarea ştire:
l    Hohe Durchfallquote bei Abiturienten in Rumänien
l    Ist der Stoff zu schwer? Sind sie zu faul oder werden sie nicht gut genug aufs Abi vorbereitet? Rumänische Schüler schneiden dieses Jahr bei ihren Abiturprüfungen sehr schlecht ab. Fast jeder zweite fällt durch. Das Land ist empört.
Tradus:
Rată mare de eşec pentru absolvenţii de liceu din România
E materia prea grea? Sunt elevii prea lenesi,
 sau nu sunt suficient de bine pregătiţi pentru Bac?
Elevii români au încheiat examenul de bacalaureat în acest an foarte prost.
Fiecare al doilea nu reuşe?te.
 Ţara este şocată.

Dragi români, Ştirea este întradevăr zguduitoare.
Cauzele acestui dezastru, cum ne spun cei răspunzători ar fi:
-Introducerea camerelor de luat vederi în sălile de examen (deci toţi cei care au luat bacalaureatul până acum au copiat?)
-Subiectele prea grele (cine le-a făcut nu a cunoscut materia predată?)
- Incompetenţa profesorilor de gimnaziu (La salariile lor?)
-Indolenţa elevilor ( Dacă majoritatea  bogătaşilor din România au maximum 7 clase ş nu şi cei 7 ani de acasă, la ce te aştepţi?)

Nu vreau să enumăr motivele părinţilor sau ale celor care au fost loviţi de această catastrofă naţională, să zicem că acestea ar fi subiective, cu toate că nu sunt convins.

Faptul că în 2010  au reuşit 67,4% să-şi i-a bacalaureatul iar  în 2011 doar  45,45 %, poate avea cauze multiple, dar problema crucială care rămâne este:
Cum recuperăm timpul pierdut.
În ultimii ani rezultatele obtinute de elevii români la PISA, sunt mai mult decât catastrofale , locul 49 la Matematică, locul 49 la ştiinţele naturii, locul 50 la citit şi tot aşa, mediocru şi submediocru, iar cei care sunt răspunzători , dau declaratii îşi pun cenuşă în cap şi pe urmă se ocupă ca progeniturile lor să studieze undeva în SUA în  Anglia sau în  Germania.
Să nu vorbim de Olimpiadele Internaţionale  unde pe vremea mea 1960 - 1980  eram de obicei printre câştigători şi zău pe merit.
 Acum la Olimpiada de matematică ,ultimu loc II l-am luat în 1995, după titlurile luate în 59,78, 85, 87 ( înainte de revoluţie – era sistemul şcolar mai bun?)
Sunt convins că elevii din  aceste generaţii nu au fost nici măcar cu 5 minute mai deştepţi decât generaţia de azi!
La ora actuală cum se schimbă ministrul culturii, cum apare o nouă reformă a învă?ământului şi fiecare reduce ceva, ba materia, ba profesorii, ba salariile acestora, ba sitemul de promovare şi tot aşa, vorba cântecului......................................................„câte-un pic, pic pic, până n-o mai rămânea nimic” iar pe urmă  beţi de fericire, aşteptăm ca zeul Bacchus să ne ajute pe noi românii!
Există şi speranţă, sunt licee care au o cotă de reuşită la bacalaureat de 100%, deci se poate.
Dar  multe au avut o cotă de 0%, deci la aceste licee nici un elev nu a fost capabil să-şi ia Bacalaureatul!
Asta nu se datoreşte în nici un caz diferenţei de IQ între  moldoveni,  bănăţeni, ardeleni, olteni ?i munteni, căci lovi?i au fost cu to?ii.
Sunt de vină elevii ?
De ce oare?
Pentru că la 18 ani (când celebrităţile României , sunt .... sau mai bine o las baltă....... ) nu mai au chef să se dea cu „fundul de pământ”  deci să renunţe la  petreceri, filme, Face Boock,concerte în stadioane  ?i alte distracţii, numai pentru a-?i lua un bacalaureat,  care să-i ducă probabil la o facultate, iar  apoi în majoritatea cazurilor în ?omaj.
Acesti tineri nu sunt de vină!! Sau totuşi puţin?
De ce ar fi?
Asta au cunoscut şi asta aplică.
Într-o ţară în care nimeni nu se străduieşte să le ofere o perspectivă serioasă de viitor, în care părinţii sunt sau şomeri sau câştigă prea puţin,
unde criza domneşte şi se rezolvă prin reduceri masive de salar la funcţionari, pensionari şi de altfel peste tot unde se câştigă şi aşa prea puţin, unde conducerea statului dă exemple de retorică pură care nu duc la  nimic concret, de ce să se străduiască?

Unul din trei tineri vor să plece din ţară şi să rămână în străinătae!
Aproape o treime din populaţia României îşi câştigă pâinea de toate zilele în străinătate.
Asta ar trebui să dea de gândit!!

Această  generaţie de tineri care au dat bacalaureatul astăzi, este cea care peste câţiva ani va conduce destinele României.
Dacă nu sunt pregătişi corespunzător, cine e de vină?
Ce şanse are România?
Trezeştete ROMÂNE,  viitorul acestei ţări stă în tineretul ei!!!

Doamne ajută-i pe români  şi ,, dă-i Doamne românului mintea cea de pe urmă......că acum e cazul.!!!!


 

                                ROMÂNIA ŞI REVOLUŢIA CONŞTIINŢEI

Dacă privim în jurul nostru la degradarea umană care a devenit un fel de normalitate a acestei ţări, pare să nu existe prea multe speranţe pentru noi, românii. Şi totuşi, s-ar putea produce o revoluţie a conştiinţei într-un astfel de mediu?

Îmi amintesc că actorul şi regizorul Dan Puric a afirmat la un moment dat că românii se pot încadra în două categorii total diferite de oameni: "Poporul român" şi "Populaţia României". Deoarece mi-am dat seama că  ideea lui Dan Puric surprinde un adevăr fundamental, am considerat că este necesar să o dezvolt întrucât abordarea acestui subiect dintr-o astfel de perspectivă uşurează înţelegerea unor realităţi importante ale României şi cum ar fi posibilă o "revoluţie a conştiinţei" în această ţară, într-un viitor foarte apropiat.

Prin urmare, putem spune că "Poporul român" şi "Populaţia României" sunt două entităţi distincte care, deşi ocupă acelaşi spaţiu geografic, par să trăiască în lumi paralele, raţiunile lor de a exista fiind fundamental diferite:

- „Populaţia României" îşi trăieşte viaţa între un mic şi o bere, între o manea şi o telenovelă. „Poporul român" îşi duce existenţa cu un ochi aţintit asupra valorilor trecutului şi cu celălalt scrutând viitorul, fiind sensibil acum, în prezent, la „Balada" lui Porumbescu şi la versurile lui Eminescu.

- „Populaţia României" este şmecheră şi hoaţă, dispusă oricând la compromisuri. „Poporul român" crede în cinste şi dreptate şi îşi doreşte o viaţă fără compromisuri.

- „Populaţia României" nu are nici o identitate şi nici nu o interesează aşa ceva. „Poporul român" luptă să îşi apere identitatea, înţelegând necesitatea şi beneficiile acesteia.

- „Populaţia României" este centrată cu disperare pe verbul „a avea". „Poporul român" trăieşte în spiritul verbului „a fi".

Şi paralela ar putea continua...

Tragedia acestei situaţii constă în faptul că „Populaţia României" este majoritară, iar acest lucru a făcut ca părerile, gusturile, nevoile şi aspiraţiile ei să devină „adevăruri, „valori" şi „idealuri" pe care o mass-media coruptă şi mercantilă le foloseşte pentru a-şi mări rating-ul.

Tragedia constă în faptul că avem o clasă politică care nu este „emanată" de „Poporul român" ci de „Populaţia României". Cu toate acestea, clasa politică din România nu face parte din „Populaţia României" ci dintr-o a treia categorie, pe care am putea să o numim „Noua nomenclatură", o entitate care manipulează „Populaţia României" şi luptă conştient împotriva intereselor „Poporului român" pentru a-şi consolida puterea.

Şi atunci, este firesc să ne întrebăm: se poate face ceva într-un astfel de context? Eu sunt sigur că da pentru că tot mai mulţi oameni dintre cei care până mai ieri făceau parte din „Populaţia României" se trezesc şi intră în rândurile „Poporului român".

În opinia mea există însă trei condiţii esenţiale pentru ca acest proces de „revoluţie a conştiinţei" să se producă:

1. Este nevoie ca tot mai mulţi dintre cei care simt că fac parte din „Poporul român" să se elibereze de teamă şi să devină conştienţi că nu sunt nici slabi, nici izolaţi.

2. Este necesar ca fiecare, acolo unde este, să îşi folosescă aptitudinile pentru a contribui cu ceva la acest proces de trezire spirituală a românilor.

3. Este foarte important ca tot mai mulţi să îşi unească intenţiile în acţiuni comune.

Cheia acestui proces este atingerea unei mase critice de oameni conştienţi care acţionează la unison şi care, în acest fel, pot determina transformări uriaşe în conştiinţa tuturor locuitorilor României.

O serie de cercetări ştiinţifice ce s-au realizat în secolul XX şi ale căror concluzii au fost sintetizate de biologul Rupert Sheldrake în „Teoria morfogenetică".  Vezi mai jos două articole despre această teorie făcând click pe adresele:

•    „Teoria morfogenetică 1"
 http://danielroxin.blogspot.com/2010/09/teoria-morfogenetica.html

•    „Teoria morfogenetică 2"
 http://danielroxin.blogspot.com/2010/09/teoria-morfogenetica-2.html

şi un film documentar:

•    "Războiul parapsihologic - dezvăluiri"
http://danielroxin.blogspot.com/2011/06/razboiul-parapsihologic-dezvaluiri.html

Acestea demonstrează că atunci când un anumit tip de cunoaştere este asimilată de un număr suficient de mare de indivizi şi se atinge o masă critică, acea cunoaştere devine aproape fulgerător un bun câştigat şi pentru ceilalţi membrii ai speciei sau comunităţii respective. Astfel se realizează un salt calitativ major care, în aparenţă, părea imposibil.

Privind din perspectiva acestor descoperiri, se poate afirma că, dacă un milion de români conştienţi îşi unesc forţele, am putea fi martorii unei revoluţii a conştiinţei care, în viitorul apropiat, ar putea mătura răul ce asfixiază această ţară. Pentru o Românie a frumosului, a binelui, a dreptăţii, a armoniei, este nevoie să facem împreună ceva.

Depinde de fiecare dintre noi!

                                                                                   Daniel ROXIN
                                                                 http://danielroxin.blogspot.com
                                                                                      iulie 2011


 ÎN LOC DE CONCLUZII SĂ GLUMIM  PREFAŢÂND FOLCLORUL INTERNETULUI

 ( Apăsaţi aici)   CA SĂ VEDEŢI O PĂRERE PRIVIND EVOLUŢIA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI

 

Iar în încheiere adresăm ritos întrebarea: ASTA E ROMÂNIA?????????????  -
 ( Apăsati aici)


 DISCLAIMER:
Toate părerile, punctele de vedere, afirmaţiile, atitudinile şi detaliile informative reprezintă angajarea fiecărui autor în parte. Portalul nostru nu îşi însuşeşte responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate. Fiecare link şi articol pe care îl prezentăm are propriul copyright © şi răspundere personală pentru conţinut.
Produs Port@Leu | ISSN 1842 - 9971